Hoe zet je jouw blog in je handtekening?

 

Het belang van je blog als handtekening van jou en hoe je die kan gebruiken voor je e-mails heb ik in mijn vorige blog geschreven. Het mooie is dat ik daar veel vragen over kreeg, op mijn blog, in de mail en via sociale media. Vragen over hoe je dat nu doet. Daar beloofde ik een antwoord op te geven. En voilá: hier deel ik met je hoe ik dat doe.

Wil jij je blogs ‘automatisch’ onder de aandacht blijven brengen, dan kun je dat doen als onderdeel van je e-mailhandtekening. In je ‘normale’ e-mailhandtekening staat meestal je naam en gegevens zoals e-mailadres, bedrijfsnaam, webadres en een telefoonnummer. Hoe dat er uit ziet is voor iedereen persoonlijk. Je kunt dit dus aanvullen met een stukje tekst en een klikbare link over één van je blogartikelen. Eigenlijk is dit niet veel anders dan hoe je je blogartikelen deelt via Facebook of LinkedIn. Hoe ziet dit eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van twee van mijn e-mailhandtekeningen:

handtekening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe doe je dit?

Eerst maar even een disclaimer: ik kan je geen handleiding geven voor het technische stukje hiervan, omdat dit mijn expertise niet is. Ook omdat ik geen idee heb hoe en waar jij je mail leest, aanpast en beheert. Wat ik je wel kan geven is een simpel overzicht van hoe ik het doe en waar je voor het technische deel een beknopte handleiding kunt vinden. Zo heb ik het ook geleerd, en ik weet zeker dat jij dit ook kan.

Wat zijn de stappen?

 • Zet in een Word-bestand met knippen en plakken jouw huidige e-mailhandtekening.
  Pas eventueel aan wat je er anders aan wil.
 • Gebruik deze versie als basis voor al je andere varianten.
 • Schrijf een tekst met een klikbare link naar je blogartikel. Dit is een call to action. In mijn voorbeeld is dat: Wil je weten hoe je jouw blogartikelen heel simpel kan blijven delen met maar 1 actie? Lees dan dit zomerblog over jouw persoonlijke http://bit.ly/hand-tekening. Je blog is goud waard!
 • Schrijf ook meteen 1 of 2 andere versies met een andere tekst plus link naar een ander blogartikel van jou.
 • Voeg dit toe aan je basis-handtekening.
 • Zo krijg je een documentje met een aantal varianten op je basishandtekening.
 • Zet in je agenda elke x weken (ik doe dat elke 14 dagen) wanneer je jouw e-mail handtekening in je e-mailprogramma wil wijzigen. Dat hoef je dus niet te onthouden 🙂 Je krijgt een reminder van je agenda!
 • Wanneer je agenda je vertelt dat je een nieuwe e-mailhandtekening wil gebruiken, knip en plak vanuit je Word-document de handtekening die je wil.
 • En klaar is kees!

Hoe doe je dat technische stukje?

Dat doe je of zelf, of je laat het iemand anders voordoen, zodat je het daarna ook zelf kan. Hier vind je een simpele handleiding met foto’s. Deze link is voor Outlook van Microsoft en de deze is voor het Mail programma van Apple.

Dan nog even een laatste tip: je kunt met kleuren spelen, zodat het bij de ontvangers van jouw e-mailberichten opvalt dat er iets extra’s in je e-mailhandtekening vraagt. De tekst in mijn voorbeeld die ik in het groen hebt, verander ik dus regelmatig van kleur.

En ben jij zo iemand die ook precies wil weten hoe vaak er op die link wordt geklikt? Dan kun je deze link uniek maken via een linkverkorter zoals bit.ly – je ziet daar ook een voorbeeld van in de foto’s van mijn voorbeelden hierboven.

Zo, dit was alweer één van mijn zomertips. Wil je mijn andere zomertips ook gelezen? Die vind je hier:
https://saskiavanderiet.nl/zomertips-voor-je-blog/
https://saskiavanderiet.nl/hoe-ziet-handtekening-er/

En nu? Laat je me even weten wat je vind van dit blogartikel? Vertel me welke vragen je hier nog over hebt. Dan krijg je van mij hier ook een antwoord! Ik help je namelijk heel graag verder.. Dankjewel alvast dat je wil reageren en je vragen hier stelt, dat geeft me meer inzicht en ik vind het ook heel fijn dat je die moeite neemt.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Leave your Legacy

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *