Zomertips voor je blog

 

De zomer gaf mij altijd een reden om iets anders te doen met mijn blog. Of anders gezegd, ik gaf mezelf een reden om in de zomer iets anders te doen met mijn blog. Pauze inlassen, bijvoorbeeld. Of een zomerstop houden, want iedereen is toch op vakantie. Dacht ik.

Die zomerstop is niet handig. Een pauze ook niet. Vorige zomer schreef ik daar dit blog over:
https://saskiavanderiet.nl/stop-weet-zeker/

Je blog is het kloppend hart van je website. Het hart van je marketing voor je bedrijf. Dat kan niet stil liggen. Ook niet in de zomer. Je wil niet onzichtbaar blijven omdat het mooi weer is. Ik dacht een paar jaar geleden dat niemand mijn blogs zou lezen in de zomer. Dus hield ik wel een zomerstop. Ik vond de rust die dit me gaf fijn. Wat ik ook ontdekte dat dit me ook pijn, moeite en stress opleverde. Aan het einde van de zomer voelde ik dan de druk van het weer op gang moeten komen. De inspiratie die ik dacht op te doen in de zomer, leidde niet tot gave blogonderwerpen, soepel schrijven. Ik voelde namelijk frustratie, ergernis, moeite, omdat ik weer helemaal opnieuw op gang moest komen, me mijn eigen systeem weer opnieuw eigen moest maken. Blogonderwerpen voelde ook roestig… dus die zomerstop heb ik allang afgezworen. Ik ben me bewust geworden van wat bloggen mij oplevert, ook in de zomer. Die waardevolle kennis en ervaring deel ik ook graag, omdat het bloggen zo leuk, leerzaam en lucratief maakt.

Dit zijn mijn drie beste zomertips voor je blog:

1. Blog zomers

Schrijf je zomerblogs op een zomerse manier. Kies luchtige onderwerpen. Schrijf vanuit je zomerse gevoel. Sluit aan bij wat er in de zomer is: vakantie, terrasjes, reizen, aardbeien, strand, vrije tijd – kortom, dingen die aansluiten bij jouw doelgroep in de zomer.

2. Blog korter

Hou het kort, vrolijk en luchtig. Maak het je klanten, fans en lezers zo makkelijk mogelijk om je blogartikel snel te lezen en er iets mee te kunnen doen. Zij hebben meer vrije tijd en meer aandacht voor zomerse activiteiten, dus hou het korter dan anders.

3. Blog elke week

Hou je normale blogfrequentie aan. Dit is voor jouw bedrijf heel belangrijk. Je blijft zo zichtbaar, herinnert je klanten, fans en lezers aan jouw aanwezigheid, kennis en ervaring en je onderhoudt de connectie met je lezers.

Kortom, wees lief voor jezelf en wees lief voor je blog. Dit is het beste wat jij deze zomer kunt doen!

Ik ben heel benieuwd of jij dit herkent. Wat is jouw beste zomertip? Deel je dat met mij in jouw reactie? Ik waardeer dat je daar de tijd voor wil nemen. Op die manier kan ik nog beter in verbinding komen met jou!

Invitation to The Free Blog Recipe Webinar

It is my greatest wish to inspire and encourage you to build your online legacy. Would you like be confident in sharing your valuable content with your readers, prospects, fans and clients in the most simple, fast, and authentic way? Wouldn’t you just love to eliminate the unnecessary stress, time, effort and energy that you experience about blogging?

Are you ready to start writing for your blog with confidence? Then book your spot now, as numbers are limited. You will come away knowing how to apply the Blog Recipe Plugin to your blog writing. See you there! The totally Free Blog Recipe Webinar 

Blog Recipe Webinar

 

 

 

 

Live, Love & Leave your Legacy
Saskia
xx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *