Wie zit er op jou te wachten?

 

Knaagt die vraag wel eens bij jou? Wie er op jou zit te wachten? Of wie er zit te wachten op jouw blogartikelen? Met zoveel blogs op het internet, met zoveel waardevolle content op het web, is er eigenlijk wel iemand die op jou zit te wachten? Nee, natuurlijk niet! Niemand zit op jou te wachten. Waarom? Nou, dat komt omdat dit de verkeerde vraag is. Jij zit in de zeepbel van je eigen persoonlijke perspectief. En zonder blogbuddy’s zal jouw zeepbel nooit worden doorgeprikt.

Waarom stel jij jezelf die vraag?

Interessant, hè? Dat jij jezelf vragen stelt zoals “Wie zit er nou op mij te wachten?” Toen jij je inschreef bij de kamer van koophandel, heb jij jezelf deze vraag helemaal niet gesteld. Je hebt nooit de behoefte gevoeld om validatie van anderen te ontvangen over je ondernemerschap, je bedrijf, je drive, je talenten, je ervaring en je motivatie. Je hebt nog nooit een bedrijfsbuddy nodig gehad om enthousiast te worden en te blijven over het starten van je eigen bedrijf. Je wist wat je wilde en je hebt je bedrijf gewoon geregistreerd.

Dus nu ben je op een punt dat je wil bloggen voor je bedrijf. Ineens heb je dan allerlei twijfels, je weet niet zeker of je:

  • jezelf wel kunt onderscheiden
  • het verschil kunt maken
  • kunt concurreren met anderen
  • blogartikelen kunt schrijven die betrokkenheid creëren

Je ziet al die concurrenten die bloggen, je inbox puilt uit van berichten van andere ondernemers. Je hebt het gevoel dat er zoveel ondernemers zijn die veel betere content schrijven dan jij, en je hebt het gevoel dat er geen ruimte meer is voor jou. Ik snap dat. Ik heb dat gevoel ook gehad. Dus laat me meteen even aangeven dat je het niet alleen hoeft te doen. Bloggen is briljant. Bloggen betekent bedrijfsgroei. En blogbuddy’s zijn de beste weg naar blogsucces! Maar nu even terug naar het begin…

De vraag “Wie zit er nu op mij te wachten?” is gewoon de verkeerde vraag. En nu vraag je jezelf af, wat is dan de goede vraag?

Wat is de goede vraag?

De goede vraag heeft alles te maken met perspectief. En ik ga er geen doekjes om winden. “Wie zit er op jou te wachten?” Precies…! Niemand zit op jou te wachten. Dat perspectief gaat jou nergens brengen. Je gelooft hiermee je gedachten, je onzekerheden, je hoofd. Waarom? Dit is de menselijke aard. Gelukkig hoeft dit niet zo te blijven. Perspectief is fantastisch… je kunt het omdraaien. Er is altijd een ander perspectief. Weet je, de goede vraag is: “Wie zit er te wachten?”

Ja, precies. Wie zit er te wachten? Niet je klanten. Niet je prospects. Zij hebben geen idee van wat jij allemaal te bieden hebt, totdat je er over blogt. Nee, zij zitten niet te wachten. Jij zit te wachten. Je zit te wachten op het juiste moment, de beste manier op blogartikelen te schrijven, het zelfvertrouwen om online te delen waar jij in gelooft, wat jij hebt te bieden, om te delen wat jouw unieke invalshoek is, jouw oplossingen voor jouw doelgroep. De vraag is dus hoe lang jij je lezers, fans en klanten nog wil laten wachten? Dus… mijn advies? Stop met wachten.

Ga bloggen. Ga bloggen alsof je bedrijf ervan af hangt. Want dat klopt. Je bedrijf hangt er van af. En je hoeft dit niet alleen te doen: je staat er niet alleen voor. Ik doe het ook niet alleen. Je kunt deze reis delen. Zorg dat je reisgenoten hebt. Andere ondernemers die ook willen bloggen, beter willen bloggen, willen bloggen met meer impact… en velen van hen zitten in hetzelfde schuitje als jij.

Ja, en hier kan ik jou mee helpen. Ik kan jouw meester-blogbuddy worden. Ik kan je een blogbuddy mastermind groep aanbieden, waarin ik je op koers breng, je kan verbinden en jou kan helpen om je blog van de grond te krijgen, zodat je gaat bloggen op een manier waarmee jij meester wordt van je eigen blog.

Geef in jouw reactie aan wat JIJ uit zo’n mastermind groep zou willen halen. Dan krijg je van mij een vragenlijst die jou gaat helpen de duidelijkheid te krijgen die je verdient. Je hoeft het niet alleen te doen!

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Wil jij mij helpen?

Ik ben genomineerd als spreker voor TheNextWomen Summit 2017. Daar wil ik natuurlijk heel graag spreken, dus als jij daar ook in gelooft: stem dan op mij!
Stemmen kan hier: http://bit.ly/stem_jij_op_mij_als_spreker 

Leave your Legacy

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *