Je staat er niet alleen voor!

 

2002 was het jaar dat ik mijn eerste bedrijf startte. Ik was razend enthousiast. Ik wist precies hoe ik het wilde doen en ik kon dat beter dan wie ook. Dus deed ik alles zelf. Zelf vertalen, zelf factureren, zelf social media, zelf bloggen, zelf acquireren, alles zelf. Want ik wist hoe, en ik wist waarom. Wat ik niet wist, is dat ik daarmee alles alleen deed. Tuurlijk was ik zelf verantwoordelijk voor alles wat in mijn bedrijf gebeurde. Wat ik niet wist is dat ik niet alles zelf hoefde te doen en dat ik er niet alleen voor stond. Maar zo voelde het wel. En ik werd er doodongelukkig van. Herkenbaar?

Wat valt hieruit te leren?

Wat ik geleerd heb, is dat ik er niet alleen voor hoef te staan. Ik mag keuzes maken. Ik mag wel de regie voeren over mijn bedrijf, maar ik hoef niet alles te doen. Dat geldt voor jou precies zo. Voor elk onderdeel van je bedrijf. Jij bepaalt wat jij zelf doet en wat je delegeert. Dit gaat over goed voor je bedrijf zorgen door goed voor jezelf te zorgen. Anders komt alles in het gedrang. Voor je het weet sta je er alleen voor, omdat jij daarvoor kiest. Voor je het weet, kom je niet verder met je blog, je bedrijf, groei… want je kunt maar beperkt alles alleen doen.

Hoe voorkom je dat je er alleen voor staat?

Je blog is net als je bedrijf: jij hebt de regie, jij bepaalt wat je zelf doet en jij kiest wat je wil bereiken met je blog. Om uit de valkuil te blijven maak je keuzes over wat je wat je zelf doet en wat niet. Je maakt een lijstje.

Op dat lijstje zet je alle activiteiten voor je blogartikelen.
van schrijven, tot titels bedenken, van weggevers tot inladen op je website, van afbeeldingen zoeken tot taalcorrecties, van je maillijst aanschrijven met nieuwe blogartikelen tot het delen op sociale media. Je hebt nu 1 lijst.

Verdeel die lijst in twee lijsten: A en B.

Op lijst A komt te staan de activiteiten voor je blog die jij:
– heel goed kunt
– superleuk vindt om te doen
– geen frustratie, boosheid, onzekerheid voor je opleveren

Op lijst B komt de rest te staan. De activiteiten op lijst B ga je iemand anders laten doen. Door een blogbuddy.

Hoe zoek je een geschikte blogbuddy?

Vertel wat je zoekt: “ik zoek iemand die mijn blogbuddy wil zijn.”

Vertel daarbij om welke vaardigheden het gaat (alles wat er op lijst B staat: de dingen die jij niet heel goed kunt, niet superleuk vindt en jou frustratie, boosheid of onzekerheid opleveren).

Vertel ook wat jij heel goed kunt, superleuk vindt om te doen en geen frustratie, boosheid of onzekerheid voor je opleveren, kortom de dingen van lijst A. Die activiteiten kun je dan als ruildienst aanbieden aan je blogbuddy.

Zo simpel is het dus. Zelf heb ik iemand die voor mij de tekst een keer naleest op logica. En ik heb iemand die voor mij de afbeeldingen zoekt. De rest doe ik zelf… en ik help mijn blogbuddy met onderwerpen, spellingscontrole en sociale mediaberichten. Beiden zijn we happy. Beiden voelen we ons er nooit alleen voor staan…

Nou wil ik graag zien in jouw reactie hieronder wat er op jouw lijst A en op lijst B staat…. Ook jij hoeft er niet alleen voor te staan. Zoek NU meteen gericht naar jouw blogbuddy! Hier vind je allemaal ondernemers met een blog… de beste plek om een blogbuddy te vinden.

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Ik wil jou graag vertellen wat ik weet over bloggen. Kom naar het BlogCafé en leer je blogs schrijven op een leuke en snelle manier.  Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je jouw bedrijf met bloggen een betekenisvolle boost geeft.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Wil jij mij helpen?

Ik ben genomineerd als spreker voor TheNextWomen Summit 2017. Daar wil ik natuurlijk heel graag spreken, dus als jij daar ook in gelooft: stem dan op mij!
Stemmen kan hier: http://bit.ly/stem_jij_op_mij_als_spreker 

Leave your Legacy

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *