Bevrijdende lessen van Byron Katie

 

Voel jij je wel eens bevoorrecht? Ik wel. Nog nooit eerder in mijn leven heb ik me echter zo bevoorrecht gevoeld als afgelopen zondag toen ik in de stoel op het podium naast Byron Katie mijn Work mocht doen met haar. Het was magisch.

Bevrijdende lessen van Byron KatieVier jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen Byron Katie en haar bevrijdende meditatie The Work. Ik wist dus al dat het werkte, voor mij. Zo blij was ik ook dat ik onlangs een kaartje kocht voor haar bezoek aan Nederland. Ik wist toen al, deze avond met Byron Katie ging mijn leven veranderen.

Daar zat ik dan, op 16 juli. In de Rai, in Amsterdam. Samen met zo’n 1000 andere vrouwen, en een handjevol mannen. Vol verwachting, bewust van mijn innerlijk weten dat het vandaag stond te gebeuren voor mij. Wist ik het van tevoren al dat ik mezelf kon bevrijden vandaag? Ja, dat wist ik. Dat voelde ik in elke cel van mijn lichaam.

En halverwege de avond was daar mijn moment. Byron Katie nodigde me uit op het podium. Daar zat ik dan, in die enorme fauteuil, naast een vrouw die voor mij een rolmodel is en waar ik me in veiligheid volledig aan kon overgeven.

En terwijl ik daar zat, mijn diepste angst deelde, gedachten uitsprak die ik nooit eerder heb durven uiten, gedachten die ik jaren heb geloofd en nu mocht onderzoeken op waarheid, voelde ik stukje bij beetje hoe ik mezelf aan het bevrijden was. Ik voel me bevrijd van mezelf door mezelf. Nooit hoef ik meer schromen om mijn diepste waarheid te delen.

De meest bevrijdende lessen

Het is een avond en een ervaring geworden met lessen die ik voor de rest van mijn leven bij me draag en koester. De meest bevrijdende lessen van deze ervaring?

  • Angst is niet echt: angst komt voort uit je gedachten over het verleden of de toekomst. Gedachten die je gelooft.
  • Angst voor wat anderen denken, doen, zeggen, verlamt je. Totdat je beseft dat je in werkelijkheid angst hebt voor iets in jezelf.
  • Loop niet weg van angst: omarm het, verwelkom het en onderzoek je gedachten erover. Die gedachten zijn niet waar, zij zijn de oorzaak van je angst.
  • Je bent nooit de enige die denkt wat jij denkt. Door je ervaringen te delen help je altijd anderen.
  • Elk oordeel dat je hebt over iemand anders of een situatie… is iets wat je zelf doet. Het gaat nooit over de ander, het gaat altijd over jezelf.
  • Vertel je eigen oordeelloze waarheid, hou je niet in, want als je je inhoudt, doe je jezelf en anderen tekort.
  • Word stil, en kijk naar je angst zonder gedachten of oordeel erover. Zo geef je jouw diepste wijsheid de ruimte om zich kenbaar te maken.
  • Zoek antwoorden in jezelf. Alleen jij kunt jezelf bevrijden. Jij kunt jezelf echt bevrijden.

Ik ben nu wel heel benieuwd: wat is jouw belangrijkste inzicht van mijn bevrijdende lessen van Byron Katie? Deel dat in jouw reactie hieronder. Je bent nooit alleen en je helpt door het delen van jouw inzicht altijd iemand anders. Dat is magisch!

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Meld je hier aan voor de implementatiesessie.

Leave your Legacy

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *