Is het waar dat bloggen veel tijd kost?

 

Bloggen kost tijd. Dat kan ik beamen. Dat bloggen teveel tijd kost, daar zit hem de kneep. Is het waar dat bloggen veel tijd kost? Nee, dat is namelijk helemaal niet zo. Dat denk jij. Dat zijn gedachten. En meestal zijn gedachten helemaal niet waar. Ook al geloof je ze wel. Daar weet ik alles van. Heb ik zelf heel lang last van gehad. Niet van die gedachten, want ja, die geloofde ik. Die gedachten klopten, vond ik. Nee, ik had last van de consequenties van die gedachten… en ik dacht dat het aan iets anders lag. Ik dacht dat het aan het bloggen lag, en dat dit voor mij niet zou werken, dat dit me teveel tijd zou kosten. Dus heb ik het wekelijks bloggen uitgesteld. Heel lang uitgesteld…

Even terug naar de gedachte dat bloggen teveel tijd kost. Die gedachte geeft je een bepaald gevoel, en je bent er van overtuigd. Je laat je leiden door het idee dat bloggen teveel tijd kost. Je ervaart daar onrust over, want anderen bloggen wel, anderen hebben een actief blog, anderen krijgen klanten via hun blog, worden zichtbaarder en zichtbaarder. Ondernemers met minder ervaring dan jij, minder opleiding dan mij, minder waarde te delen dan jij… hebben wel een succesvol en actief blog. Best wel irritant eigenlijk.

Wat gebeurt er als je blijft denken dat bloggen teveel tijd kost?

teveel tijdZolang jij jezelf blijft vertellen dat bloggen teveel tijd kost, klopt dat ook. Je ziet het namelijk overal bevestigd. Toch blijft ook die frustratie, die irritatie, die onrust. Diep van binnen weet je dat je heel graag wil bloggen. Dat je heel graag al die waardevolle content die jij in je draagt in woorden wil vatten, die wil delen met je klanten, fans en lezers. Dat je wil dat zoveel mogelijk mensen stappen kunnen zetten met wat jij te bieden hebt. En hoe langer je vasthoudt aan het idee dat bloggen teveel tijd kost, hoe langer je het blijft uitstellen, hoe sterker je ervan overtuigd raakt dat bloggen zoveel tijd kost, dat dit voor jou niet gaat werken. En dan kan er een moment komen dat je beseft dat je de boot niet wil missen. Dat je echt graag zichtbaar wil worden, dat je heel graag wil laten zien wat jij waard bent, dat je heel graag meer mensen wil bereiken en hun leven beter, rijker, gezonder en mooier wil maken. Is het dan niet jouw verantwoordelijkheid om je gedachte dat bloggen teveel tijd kost eens onder de loep te nemen? Zou het zo kunnen zijn dat de tijd die je aan bloggen besteedt een ongelooflijke goede besteding is van jouw tijd als ondernemer?

Hoe zorg je dat de tijd die je besteedt aan bloggen waardevol is?

Eigenlijk is het doodsimpel om te zorgen dat bloggen een waardevolle besteding van jouw tijd is. Daar is maar één ding voor nodig: keer je gedachte die jij hebt over tijd en bloggen om. Vertel jezelf in plaats van “bloggen kost veel tijd” bijvoorbeeld “de tijd die ik aan bloggen besteed verdien zich terug”.

Ik ga je daarbij helpen door de belangrijkste redenen te geven waarom bloggen een ongelooflijk goede tijdbesteding is:

  1. Met bloggen deel je elke week, week in week uit, waardevolle content met je publiek.
  2. Met bloggen ben je elke week, week in week uit, zichtbaar bij je doelgroep.
  3. Met bloggen geef je jouw klanten, fans en lezers week in week uit iets waardevols.
  4. Met bloggen ontvang je uit de reacties van je lezers elke week waardevolle informatie.
  5. Met bloggen creëer je content die je tot de tiende macht kan vermenigvuldigen.
  6. Met bloggen word je steeds beter in het verwoorden van je kennis, ervaring en waarde.
  7. Met bloggen wordt schrijven steeds makkelijker en leuker.
  8. Met bloggen geef je jouw website een kloppend hart.
  9. Met bloggen maak je van jouw website je eigen sociale mediaplatform.

Nu denk je misschien: “Tja, negen redenen, is dat alles?” Nee, dat is zeker niet alles. Dit is pas het begin. Besef dat het vooral gaat om de optelsom: al die redenen bij elkaar maken bloggen zo waardevol. Met één blogartikel per week en de tijd die je daaraan besteedt, heb je het hele pakket aan voordelen. In één klap! Van hoeveel activiteiten in je bedrijf kun je dat zeggen?

Nu is het aan jou. Wat ga jij nu anders doen? Laat me dit weten in jouw reactie en besef hoeveel mensen je daar mee kan helpen en inspireren! Daar wil ik je nu alvast hartelijk voor bedanken. Dat je mij op die manier wil helpen bij het vervullen van mijn missie. Zo helpen we elkaar.

O ja, ik heb ook een bonus voor jou wanneer jij in je reactie vertelt wat jij met jouw inzicht uit dit blogartikel NU anders gaat doen, dan vertel ik je welke 11 andere producten, sessie en berichten voor je bedrijf je in 1 klap hebt voor je bedrijf met 1 blogartikel.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren dat het schrijven van een blog niet veel tijd kost. Als je namelijk een structuur, een strategie en een snelschrijfmethode hebt… dan wordt het echt een fluitje van een cent. In mijn BlogCafé krijg jij mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, snel en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Meld je hier aan voor de implementatiesessie.

Leave your Legacy

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *