Hoe kom je van een blog naar een e-book?

 

Vraag jij je dat wel eens af? Wat kan je nou allemaal met je blog? Hoe laat je je blog voor jou werken? Dat klink zo leuk, gaaf en handig, maar hoe doe je dat nou? Eerder schreef ik over je blog als superbronHoe klinkt dat voor jou?

Wil jij ook zo graag je blog als superbron inzetten? Van blog naar e-book gaan bijvoorbeeld? Vind je dat nog best wel een dingetje? Als dat zo is, dan ben je in goed gezelschap. Veel ondernemers vinden het schrijven van goede content voor hun bedrijf lastig. Een e-book… ja, graag, maar hoe doe je dat? Waar begin je? Wat moet er in? Wat niet? En als je denkt dat je niet goed kunt schrijven, tja, dan is zo’n e-book nog niet 1, 2, 3 geschreven…

Zelf heb ik 2 jaar over mijn eerste e-book gedaan. Ik heb me enorm laten weerhouden door allerlei gedachten. Spookgedachtes, weet ik nu. Ik dacht echt dat ik als bouwkundig ingenieur niet kon schrijven. Dat ik goed was in handleidingen schrijven, daar wilde ik nog wel voor uitkomen. Maar dat ik iets boeiends kon schrijven? Nee, dat geloof ik echt niet.

Totdat ik tijdens een training over intuïtief schrijven mijn eigen gedachten onder de loep nam. Onder dwang, zeg maar. Alle andere deelnemers bleken hele vergelijkbare dingen te denken als ik: schrijven is een kunst, een talent, ik kan dat niet. Het kost veel tijd, schrappen, zwoegen… en toen kreeg ik een systeem aangereikt. Een simpele methode voor het schrijven, handige tips voor het benutten van de biologische eigenschappen van mijn brein, en een mindset die van schrijven iets leuks maakt.

Je snapt het al, dat e-book kwam er. Na twee jaar ploeteren, was het in twee dagen af. Niet afgemaakt, maar gewoon opnieuw geschreven. Zonder al teveel M.E.S.T. Zonder al teveel Moeite, Energie, Stress en Tijd. Klinkt dat goed? Dat is het ook! En voor jou is het net zo simpel als voor mij, daar ben ik van overtuigd.

Wat er zo gaaf aan is, is dat de manier waarop je jouw blogs schrijft met het BlogRecept… zo schrijf je je e-book ook. De meest simpele manier is om van een aantal blogartikelen een e-book te vormen. Of anders schrijf je elke dag een half uur voor een nieuwe e-book, en dan heb je na zeven dagen je e-book geschreven. O ja, en dan heb je ook meteen 7 blogartikelen. Dezelfde content, andere vorm. Even belangrijk. Dat garandeer ik je!

Waarom zou je überhaupt een e-book schrijven?

Die vraag kun jij voor jouw bedrijf het beste zelf beantwoorden. Ik deel hier wel graag met je wat ik zelf hebt ontdekt en geleerd door het vooral te doen. Een e-book, en je hoeft zeker niet te stoppen bij één e-book, is echt essentieel. In de eerste plaats voor jezelf, omdat je zo een stuk van jouw enorme hoeveelheid kennis, ervaring en expertise over jouw vak op een gestructureerde en verteerbare manier aan je klanten, fans en lezers kunt overdragen. Maar er zijn meer voordelen. Ik noem er hier 11:

 1. Hoe vaker je schrijft, hoe leuker dat wordt
 2. Hoe meer je schrijft, hoe meer je ontdekt wat je allemaal weet
 3. Hoe meer kennis je van je hoofd in tekst omzet, hoe meer nieuwe ideeën vorm krijgen
 4. Een e-book kun je als opt-in gebruiken voor je mailing lijst.
 5. Een e-book kun je ook laten drukken en als bonus bij je trainingen/lezingen weggeven
 6. Een e-book kun je ook verkopen via je website
 7. Een e-book kun je eenvoudig aanpassen/wijzigen/upgraden
 8. Met 5, 7 of 9 blogartikelen vorm je in een handomdraai een e-book
 9. Met een e-book heb je in een handomdraai, 5,7 of negen blogartikelen
 10. Ook je e-book eindig je met een call to action
 11. Jouw e-book is ook een mooie bonus, voor trainingen, lezingen, joint venture partners, netwerken, brancheverenigingen.

Hoe snel kun je een e-book schrijven?

Welk antwoord zou jij willen geven op deze vraag? Het kan in:
A – 3 jaar
B – 3 maanden
C – 3 weken
D – 3 dagen
E – 3 uur.
Ga jij diep in je hart het liefst voor antwoord E? Ook al geloof je dat nog niet helemaal. Of durf je dat niet te geloven… Het kan echt. Ik heb dit samen met Marielle van der Vlies al door honderden ondernemers laten bewijzen. Zij gingen je voor.

Hoe schrijf je jouw e-book in 3 uur?

Het korte antwoord op deze vraag is:
“Met Aantrekkelijke Aanpak, een Betrouwbare Blauwdruk, een Simpele Structuur en een Succesvolle Schrijfmethode.”

Ik wil je daar heel graag mee helpen. Wil jij vandaag over 1 week je e-book hebben geschreven? Dat kan! Hoe? Klik op deze link en ontdek het meteen!

Dus…. Waar wacht je nog op? Schrijven die blogs. Schrijven dat e-book!

Laat me weten in jouw reactie wat jij wil dat jouw e-book je gaat opleveren voor je bedrijf!
Dat is de beste motivatie voor jezelf en ook voor anderen. Als je namelijk weet WAAROM je het wil schrijven, dan ga je het schrijven.

 Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren dat het schrijven van een blog niet veel tijd kost. Als je namelijk een structuur, een strategie en een snelschrijfmethode hebt… dan wordt het echt een fluitje van een cent. In mijn BlogCafé krijg jij mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, snel en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Meld je hier aan voor de implementatiesessie.

Leave your Legacy