Help, ik ben aan het einde

 

Je hebt je blogartikel geschreven. Je weet dat je iets nuttigs, leuks, zinvols voor jouw lezers hebt geschreven. En dan? Dan ben je aan het einde en dan wil je afsluiten met een call to action. Klinkt simpel, maar dat is het niet altijd, toch?

coole cta'sEen goede call to action sluit je blogartikel mooi af. En is de manier om je lezers uit te nodigen om een reactie achter te laten. Verwacht nou niet dat de lezer uit zichzelf gaat reageren. De meeste lezers doen dit niet. Om wat voor reden dan ook. Ga maar bij jezelf na. Hoe ga je reageren op een artikel als je niet ziet wat je schrijver wil? Vertel daarom aan het einde van je artikel kort en krachtig wat je wil dat de lezer doet. Niet als een commando, maar als gerichte opdracht, een specifieke uitnodiging.

Die call to action kun je aanvullen met een beloning voor de lezers die een reactie achterlaten op je blog, of een andere actie die je in je call to action opneemt. Die beloning is dan in de vorm van een gratis weggever. Kijk bijvoorbeeld bij deze artikelen waar ik zoiets heb aangeboden:

5 praktische tips voor goede content
Schrijven voor iedereen: feit of fictie?
Hoe waardeloos is je blog?

Probeer het ook gerust uit, dan kun je zien hoe het werkt. Niet alleen dat: dan kun je het ook toepassen voor je eigen blog. Met je eigen woorden en je eigen weggever natuurlijk 🙂

Leer ook van anderen! Dat geldt voor meerdere onderwerpen, daar heb ik zelfs een apart artikel over geschreven. Je hoeft niet alles zelf te bedenken: je mag je later inspireren. Let op dat je nooit “knipt-en plakt” maar dat je slimme dingen van anderen modelleert en er oprecht je eigen werk van maakt.

Hoe maak je nu een gerichte, coole call to action? Wees je ervan bewust hoe belangrijk het is. Wees je er ook van bewust dat je van anderen mag leren, wat er werkt en wat jou aanspreekt. Dat doe je dus vooral aan de hand van voorbeelden. Kijk naar wat anderen doen. Kijk naar waar jij zelf makkelijk, snel of graag op reageert.

Maak je eigen lijst van deze cta’s die jou persoonlijk aanspreken. Gebruik die als basis (ook hier weer dus NIET knippen en plakken) voor jouw eigen coole CTA’s. Die kun je opschrijven als een soort variatielijst of invuloefening. Hieronder geef ik je twee uitgewerkte voorbeelden. Is dat cool of cool?

Coole Call to Action 1

Wat is jouw belangrijkste inzicht? Deel dat s.v.p. in het reactieveld hieronder.
De vetgedrukte worden kun je variëren:

In plaats van belangrijkste zou je kunnen zeggen: moeilijkste, mooiste, beste…
In plaats van inzicht zou je kunnen zeggen: keuze, ontdekking, valkuil…
In plaats van reactieveld zou je kunnen zeggen: jouw reactie, commentaarveld
In plaats van hieronder zou je kunnen zeggen: onder dit artikel, bij deze blog, onderaan de tekst

Coole Call to Action 2

Wat is de grootste frustratie van jouw klanten? Deel dat s.v.p. in jouw reactie hierop/hierover.
De vetgedrukte worden kun je variëren:

In plaats van grootste zou je kunnen zeggen: meest voorkomende, meest hardnekkige, meest gênante…
In plaats van frustratie zou je kunnen zeggen: probleem, angst, uitdaging, …
In plaats van deel zou je kunnen zeggen: Schrijf, vertel, leg uit…
In plaats van reactie zou je kunnen zeggen: uitleg, mening, visie hierover

Kijk, zo simpel kan het zijn. Mijn advies? Ga hier lekker mee aan de slag. Schrijf je eigen coole call to action.

En ja, help ik ben aan het einde! Dus sluit ik graag af met een call to action… Want een reactie van jou vind ik super waardevol. Voor mij, maar zeker voor lezers zoals jij.

Laat je hieronder even weten of dit je gaat helpen bij het schrijven van jouw eigen coole CTA’s? Dat zou ik wel super cool vinden om te lezen 🙂

 

Uitnodiging voor gratis implementatiesessie

Geloof jij dat je altijd goede blogartikelen kunt schrijven? En zou je met het BlogRecept snel en authentiek goed converteerbare blogartikelen willen schrijven?  …. dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia