Blogs lezen, waarom zou je?

Ik hoor en lees regelmatig dat ondernemers niet graag blogs van anderen lezen. Geldt dat voor jou ook? Stel jij jezelf wel eens de vraag waarom je tijd en moeite zou steken in het lezen van andermans blogs?

waarom
Dan heb ik nieuws voor je: je stelt jezelf de verkeerde vraag! De vraag die je jezelf zou moeten stellen is “Wat kan je leren van andermans blogs?”

Het antwoord op die vraag heeft namelijk meerdere aspecten. Hele waardevolle aspecten. Ik som ze even kort voor je op:

 

  • Je leert zo verschillende stijlen en je kunt je laten inspireren.
  • Je ontdekt hoe het voelt om waarde te lezen in blogs van anderen.
  • Je leert zo welke onderwerpen trending zijn.
  • Je leert zo welke call-to-action de meeste reacties opleveren.
  • Je krijgt allerlei onderwerpen voor jouw blog op een presenteerblaadje aangereikt.

Daar kun je dus allemaal dankbaar gebruik van maken op je eigen blog.

Besef dat het woord “leren” onderdeel is van “modelleren”. Kijk dus wat anderen doen, en modelleer die elementen die jij in jouw eigen vorm (dus niet knippen en plakken!) in jouw blogartikelen kunt verwerken.

Haal inspiratie uit blogartikelen van andere ondernemers en vooral ook uit de reacties op die artikelen. Kijk hoe jij daar je voordeel mee kunt doen. Je hoeft namelijk niet alles zelf te bedenken. Je mag een voorbeeld nemen aan anderen en daar jouw eigen draai aan geven.

Het is bovendien een goede manier om je in te blijven leven in de lezers van jouw blogartikelen. Waarom lees je iets? Wat vind je daar dan van? Wat levert het je op? Hoe beter je dat beseft vanuit je zelf, hoe meer waarde jij aan jouw lezers kunt bieden.

Ik doe dat al sinds ik blog, en met veel plezier. Ik structureer het ook. Ik kies elke maand drie ondernemers met een blog uit. Die staan op een rijtje in mijn agenda met de url er meteen bij, zodat ik snel kan doorklikken. Ik noteer mijn bevindingen en ideeën meteen in mijn BlogArchief. Een maand lang (en regelmatig blijft zo’n blog meerdere maanden op mijn lijstje) lees ik intensief en ‘modellerend’ de artikelen van die drie verschillende blogs. En dat inspireert mij altijd. En die inspiratie gun ik jou ook!

Ik ben benieuwd of jij dit zinvol vindt en hoe dit voor jou gaat werken. Laat in jouw reactie weten welk aspect jou het meest aanspreekt van de vijf die je hier hebt gelezen.

Gratis implementatiesessie

Geloof jij dat je altijd goede blogartikelen kunt schrijven? En zou je met het BlogRecept snel en authentiek goed converteerbare blogartikelen willen schrijven?  …. kom dan naar het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Ik kijk uit naar je komst!

Leave your Legacy
Saskia

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *