5 praktische tips voor goede content

 

Stel, je hebt helemaal helder wie je doelgroep is en wie je ideale lezers zijn. Je weet ook met welke dingen zij worstelen, en hoe jij ze kunt helpen. En je weet dus ook over welke onderwerpen je wil bloggen. Dan nog kan het zijn dat je af en toe uit het oog verliest wat de relevantie is van de content op je blog. Hoe komt dat eigenlijk? En, belangrijker nog, wat kun je daaraan doen? Daar wil ik wat tips over delen.

Of je nu een beginnende blogger bent, of een doorgewinterde blogger, er valt altijdBA-B1618_tipsvoorgoedecontent iets te verbeteren, te versimpelen of te veranderen. Deze tips zijn niet voor iedereen op hetzelfde moment relevant, dus doe er alleen iets mee, wanneer je denkt en verwacht dat jij er iets aan hebt. Verandering op zich moet geen doel zijn, natuurlijk 🙂

Mocht je dus iets willen verbeteren, versimpelen of veranderen aan de opbouw van je content op je blog…. dan zijn hier mijn tips voor jou, dingen die ik doe en gedaan heb en die voor mij goed werken. Ik deel ze graag met je.

TIP 1

Als je een startende blogger bent, is het vooral slim dat je – voordat je jouw blog gaat promoten aan je mailing lijst en via de sociale media – al een aantal artikelen hebt gepubliceerd. Dan heb je al een soort kennisbank voor je lezers. Bezoekers die voor het eerst op jouw blog belanden hebben dan direct de mogelijkheid om een aantal onderwerpen te bekijken en voor zichzelf in te kunnen schatten dat jouw blog de moeite waard is om te volgen. Kies voor uiteenlopende onderwerpen, zodat lezers meteen zien wat je in huis hebt.

TIP 2

Als je al langer blogt, is het vooral slim om te kijken of alles nog actueel is. De meeste van je artikelen behouden jarenlang hun waarde, zowel voor trouwe lezers als nieuwe lezers. Maar check met enige regelmaat of er artikelen tussen staan die je liever niet meer laat zien op je blogpagina.

Het kan zijn dat je een artikel hebt gepubliceerd over kerst, wat je niet het hele jaar door zichtbaar wilt hebben, of over een eenmalige gebeurtenis die niet meer actueel is. Denk hierbij aan een lustrum van je bedrijf, of een speciale verjaardag, of een actuele gebeurtenis in het nieuws waar je op bent ingegaan.

TIP 3

Check twee keer per jaar alle cijfers en links
Zonder dat je het in de gaten hebt, veranderen dingen. Het kan zijn dat je aantallen en prijzen hebt genoemd. Weet dat getallen altijd veranderen op den duur. Loop je artikelen daar eens op na. Dit kan gaan over bedragen, aantallen deelnemers in trainingen die je aanbiedt, data die je hebt genoemd. Alles met cijfers dus!

Doe hetzelfde met links naar formulieren, promoties, evenementen, YouTube-filmpjes, websites, Facebook-pagina’s etc. Controleer of ze nog werken en of ze nog relevant zijn. Verwijder wat niet zinvol meer is.

TIP 4

Gebruik hyperlinks
Verwijs ook met interne links naar je eigen andere blogartikelen. Dit kun je met een hyperlink doen, die je laat openen in een nieuw venster. Hoe langer je blogt, hoe meer kruisverbanden je kunt aanleggen. Leid je lezers hiermee door een aantal blogartikelen. Je mag er vanuit gaan dat je content waardevol blijft (en als dit niet zo is, dan heb je dit met TIP 2 al opgelost, toch?) Doe dit ook in twee richtingen: verwijs in recentere artikelen naar eerdere artikelen, en omgekeerd! Je kunt later namelijk eerdere artikelen aanpassen door een link naar een later gepubliceerd artikel toe te voegen.

TIP 5

Doe tweemaal per jaar een schoonmaakactie
Doorloop dan al je gepubliceerde artikelen om te kijken of je inmiddels iets heb veranderd aan een methode die je hebt beschreven, of dat die lijst met je tips nog wel klopt. Helemaal als het gaat over sociale media bijvoorbeeld, je wil dat alles nog klopt. Er verandert zoveel op dat vlak, dat sommige links die je heb gedeeld niet meer werken, of niet meer relevant zijn. Dat pas je dan in een handomdraai aan in je blogartikel. En het leuke is, je krijgt met zo’n schoonmaakactie vaak weer nieuwe ideeën :-)​

Dus: je kunt meteen aan de slag! Kijk wat voor jou relevant is. Zet het in je agenda, en ga het doen. Je blog wordt er alleen maar mooier van!

Wil jij iets voor me doen? Wil jij laten weten welke tip jij gaat toepassen? Dat zou ik heel fijn vinden. Deel de tip waar je voor jouw blog mee aan de slag gaat hieronder in jouw reactie. Als dank voor je bijdrage, krijg je dan van mij een sjabloon voor het zoeken en vinden van nieuwe onderwerpen voor je blog.

 

 

Uitnodiging Implementatiesessie.

En wil jij nu echt verbinding maken met je lezers? En zou je met het BlogRecept snel en authentiek goed converteerbare blogartikelen willen schrijven, die je goed kunt presenteren aan je lezers?  …. kom dan aanstaande donderdag naar het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Ik kijk uit naar je komst!

Leave your Legacy
Saskia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *