De Zen van Bewust Bloggen

bewust bloggen
Elke week mag ik inspirerende ondernemers ontvangen en ontmoeten in mijn BlogCafé waar ik ze mag helpen om hun blog een boost te geven, snel en authentiek te leren schrijven en een lijst van 20 onderwerpen te maken. Een groot deel van wat ik doe komt neer op bewust maken.Veel dingen aan bloggen zijn heel logisch, werkbaar en simpel te leren. Zodra je je bewust bent van de elementen, de achtergronden en de keuzes die voor je blog, dan ervaar je de Zen van Bewust Bloggen.

Kost bloggen jou teveel M.E.S.T.?

Met andere woorden teveel Moeite, Energie, Stress en Tijd? Dan ben je beslist niet de enige. Ik hoor dit enorm vaak en ook van veel ondernemers. Gelukkig is hier iets aan te doen. Sterker nog, je kunt hier zelf iets aan doen. Zodra je je namelijk bewust wordt van een aantal minder overduidelijke aspecten aan bloggen, dan zul je merken dat dat M.E.S.T.-overschot snel slinkt. En dan ervaar je de Zen van Bewust Bloggen. Geloof je het nog niet helemaal? Lees dan één of meerdere van de bewustmakers hieronder en neem de proef op de som.

Ben jij je er al bewust van:

Dat je meer impact hebt op je lezers als je ‘hun woorden’ gebruikt?
Dat mannen en vrouwen verschillende woorden gebruiken?
Dat lezers het nodig hebben dat je duidelijk benoemt over welk onderwerp jouw blogartikel gaat?
Dat jij de aandacht van de lezer bewust kunt voeden?
Wie precies jouw ideale lezer is?
Dat elke vraag over jouw werk een potentieel nieuw blogartikel is?
Dat de aandacht van je lezers stijgt wanneer ze zich herkennen in wat je schrijft?
Dat de mate van herkenning bepaalt hoe waardevol lezers jouw blog vinden?

En, zitten er verrassende vragen tussen voor jou? Of kwamen er voor jou verrassende antwoorden naar boven?

Misschien levert dit je ook nog aanvullende vragen op. Dan heb je nog meer bewustmakers…!

Er zijn bijzonder veel bewustmakers die je in kunt zetten om te zorgen dat bewust bloggen je minder M.E.S.T. gaat kosten en meer G.R.O.E.I. op gaat leveren. Dat je helemaal zen kunt zijn en bewust blogt.

Hierboven heb ik er een paar gegeven. Doe jezelf een groot plezier: kies er één uit waar je mee aan de slag wil, en ga er dan voor. En ervaar binnenkort zo zelf de Zen van Bewust Bloggen.

Laat je even weten in jouw reactie op dit artikel met welke bewustmaker jou het meest aanspreekt?

 

Uitnodiging voor gratis implementatiesessie

Geloof jij in de zen van bewust bloggen? Zou je met het BlogRecept snel en authentiek goed converteerbare blogartikelen willen schrijven?  …. dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *