Wat zeggen ze over jou?

 

Intrigerende vraag, hè?
Wat zeggen ze over jou?
Nog veel intrigerender is de vraag of je eigenlijk wel een goed antwoord hebt…

Nee? Dat is niet zo gek. Als je jezelf de vraag op deze manier stelt, is er ook geen relevant antwoord te geven. Anders dan dat het niet uitmaakt wat ze over je zeggen… als je het toch niet weet.

Er is echter een nog veel belangrijkere vraag waar je het antwoord op wil kunnen geven en dat is deze:

Waar wil jij het liefst de geschiedenis voor in gaan?

Jouw antwoord op die vraag is van levensbelang. Voor jou en je bedrijf. Wat laat je straks na? En aan wie? En hoe helpt je dat van dag tot dag?
Deze vraag houdt mij al mijn hele leven bezig. En roept meer vragen op. Vragen waar ik het antwoord op wil vinden en geven, omdat ik dat nodig heb. Ik heb het nodig om van betekenis te zijn op een manier die ik waardevol vind. Vragen zoals deze:

Hoe wil ik terug kunnen kijken op mijn leven?
Wat voor herinneringen wil ik dat mensen aan mij overhouden?

Mijn antwoorden op deze vragen leiden mij in alles wat ik doe, als mens, als moeder en als ondernemer.

 

Dit antwoord was er niet zomaar op een toevallig moment. Het antwoord is in mij door de tijd heen gegroeid, ontwikkeld en aangescherpt. Het leidt mij als een baken door mijn dagelijks leven. Het helpt me keuzes te maken die mij dichter bij mijn ultieme doel brengen: mijn persoonlijk erfgoed, mijn legacy.

Zo ben ik ook gaan werken vanuit mijn visie Leave your Legacy en ik draag dit op zoveel mogelijk manieren uit. Je vindt deze tekst onderaan mijn zakelijke mails, onderaan mijn blogartikelen, op sociale media en op mijn website.

Wat betekent dat nu, praktisch?

Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik:

 • heb verwoord wat de essentie is van hoe ik de geschiedenis in wil gaan
 • me laat voeden door deze essentie, in alles wat ik doe
 • bewust kan kiezen wat ik wil doen en wat ik wil laten
 • zo min mogelijk tijd verspil
 • congruent ben in wat ik denk, zeg, voel en doe
 • mezelf kan liefhebben
 • van mijn klanten kan houden

I want to be known and remembered for empowering women to build their personal heritage online for present and future generations, by blogging for their business in a way that leaves no doubt as to who they truly are, what their values are and what valuable gifts they have to bring into this world.

Dat ik dit in het Engels heb geformuleerd heeft alles te maken met mijn diepste verlangen om als internationaal spreker te worden gevraagd.

Wat levert het jou op?

Misschien vertel ik je niets nieuws. Dan weet je zelf hoeveel impact het heeft om je af te vragen wat men later over je zegt. Hoe je wordt herinnerd voor wie jij als mens was, waar je voor stond en waar je het altijd verschil hebt willen maken. En dat dit de voeding is die jij nodig hebt om je passie te leven en uit te dragen.

Misschien vertel ik je wel iets nieuws. Dan vind ik het heel fijn dat je het leest en dan wens ik voor jou dat ik je hiermee een puzzelstukje heb mogen aanreiken voor wat jij achter wil laten, de legacy die jij wilt bouwen, jouw legacy.

Zo. Dat is er uit! Makkelijk vond ik het niet om dit artikel te schrijven. Het voelt nu als een opluchting dat ik dit openlijk over mezelf deel op mijn blog, de beste plek die ik me kan indenken om het te delen.

Dan sluit ik af met een uitnodiging aan jou: vertel me wat er in je om gaat nu je dit gelezen hebt. Het liefst zou ik zien dat je jouw antwoord op één van onderstaande vragen in een reactie achterlaat:

 • Wat vind je sterk?
 • Wat vind je zwak?
 • Wat herken je?
 • Wat ga je nu anders doen?
 • Waar wil jij het liefst de geschiedenis voor in gaan?

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Het is mijn grootste wens dat jou kan inspireren om ook bewust aan jouw legacy te bouwen.

Wil je graag weten hoe je dat in je blogartikelen kunt verwerken? Dat kan in het wekelijkse BlogCafé dat ik in Ermelo geef. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw legacy.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/BlogCafé

 

Leave your Legacy
Saskia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *