Wat als je het lef niet hebt?

 

Lef is ongrijpbaar. Wel of geen lef hebben om te bloggen is iets tijdelijks. Iets persoonlijks. Er is altijd wel iets aan het bloggen wat je spannend kan vinden. Weet ik alles van… nou ja, op mijn manier dan. Soms gaat dat over de inhoud, soms over het onderwerp, soms over iets persoonlijks, soms weet je dat je tegen de stroom inzwemt… en toch moet het er uit… dan heb je daar lef voor nodig.

Maar wat nu als je die lef niet hebt? Of niet kan vinden? En je toch dat verlangen hebt om te doen wat je wil met je blog…? Dan wringt dat. En wat doe je dan?

Laat ik dan even delen hoe ik lef zie.

lef
Lef is ongrijpbaar en niet iets om na te streven. Als je geen lef hebt, wil je het hebben. Als je wel lef hebt, voelt het vaak niet als lef hebben… Als je iets heel spannend vindt… en het toch doet… daar heb je lef voor nodig. Klopt dat voor jou?

Lef vind ik ook een tijdelijk iets. Eerst durfde ik niet te gaan bloggen. Ik dacht dat ik na 5 onderwerpen niets meer zou weten. Toch ben ik begonnen. En na twee blogs ontdekte ik dat ik wel 20 onderwerpen kon bedenken.

 

Dan nog iets. Als je nu geen lef hebt om te bloggen, om vanuit je hart te bloggen, om je kwetsbaarheid te laten zien, om je blog te delen met de rest van de wereld… dan is het niet dat je geen lef hebt… Nee! In mijn wereld heb je dan nog geen lef. Dat betekent dat het komt. Dat lef komt. Wanneer jij zover bent. Dus vertel jezelf dat jij “het lef nog niet hebt”. Je onderbewustzijn hoort dan dat het lef eraan zit te komen!

En tot slot: lef is het begin van leven. Eerst heb je het lef niet, voor je gevoel. Dan – op een goed moment – neem je toch de stap. Dan stap je over je angst heen. Zo ging ik dus toch bloggen. En na het eerste blogartikel, had ik veel minder lef nodig dan voor het eerste. Raar? Welnee… voor 1 x heb je lef nodig. Na 2 keer ga je leven 🙂

Heb jij ergens het lef nog niet voor?
Deel dat gerust in jouw reactie en laat je lef tot leven komen

Did you like this post?
Then join my facebook group ‘How to Build a Blog’ and get started with simple tips, ask your personal blog questions, which I will answer in a weekly LIVE broadcast, and use strategies, build valuable connections with other entrepreneurs who are also serious about building their blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *