Waarom zou jij moeten reageren?

 

Heb je enig idee hoe vaak ik deze vraag krijg? Waarom zou ik moeten reageren op de blogs van anderen? Veel bloggende ondernemers zijn hier zelfs vreselijk eerlijk over: ze lezen andermans blogs liever niet en reageren zelf al helemaal nergens op. Dat mag! Dat is het goede nieuws! Is het handig? Nee! En dat is het slechte nieuws Want besef jij wel wat je allemaal mist als je niet reageert? Wil jij weten wat de 11 belangrijkste redenen zijn om juist WEL te reageren op blogs van anderen?

waarom zou je reageren
Heb jij het idee dat blogs lezen en daar een reactie achterlaten je teveel tijd kost? Dat je dat niet leuk vindt om te doen? Dat je zoveel blogs voorbij ziet komen dat je niet weet waar je moet beginnen? Dat je persoonlijke dingen liever niet deelt in een reactie op een blogartikel van een ander? Of denk je misschien dat jouw reactie niet wordt gewaardeerd, niet gezien, niets uitmaakt?

Geloof me, ik heb die dingen ook allemaal wel eens gedacht. Meerdere keren. Sommige zelfs hardnekkig vaak. En ik wil je ook graag vertellen tot welke conclusie ik ben gekomen, nu ik al ruim vier jaar elke twee weken blog voor mijn bedrijf: reageren op blogs van anderen is niet alleen zinvol, het is onmisbaar. En ik leg je graag uit waarom.

Door zelf bij te dragen aan een blog van anderen, geef je het goede voorbeeld. Maar er zijn meer voordelen en deze staan hier voor jou op een rijtje:

 • Het biedt je de kans te leren van anderen.
 • Door te reageren ontdek je antwoorden op belangrijke vragen, zoals:
 • Waarom reageer jij wel of juist niet op een artikel?
 • Hoe voel jij je wanneer je een reactie geeft?
 • Wat kun jij doen om de lezers van jouw blog te laten reageren?
 • Word jij bedankt door de blogger zelf, wanneer jij reageert?
 • En zo ja, hoe voelt dat voor jou?
 • Krijg jij wel eens een weggever voor het geven van een reactie bij een ander?
 • Wat vind jij van zo’n weggever? Handig of niet?
 • Wil jij jouw lezers belonen met een weggever?
 • Op wat voor soort call to action reageer jij zelf niet/wel?
 • Hoe schrijf je een goede call to action?

Met zoveel vragen en zoveel antwoorden kun jij je voordeel doen op je eigen blog. Besef dat wat je zelf ervaart bij anderen een prachtige leerschool is voor wat jij wel en niet op jouw blog kan en wil doen.

BA-B1603 Blog Commenting
Zorg dat je dit met regelmaat doet. Je kunt dit eenvoudig structureel doen door dit lijstje met vragen in je agenda te zetten, eens per 3 maanden en daar een uurtje voor te gaan zitten. Laat je verrassen! Je leert er ongelooflijk veel van, het kost relatief weinig tijd en het kost geen geld. Goedkoper en effectiever leren bestaat niet!

O ja, en dan nog iets…

Het hoeft allemaal niet in een keer, he? Je kunt gewoon stap voor stap doen, en blog voor blog. Eerst iets uitproberen en ervaren hoe het voor je werkt. Daarna kun je steeds meer toevoegen, gewoon in je eigen tempo.

[rad-hl]Dus, vertel eens! Wat is de belangrijkste reden voor jou waarom jij reageert op blogs van anderen? Deel dat in jouw reactie op dit blogartikel.[/rad-hl]

Als jij in aanvulling op jouw belangrijkste reden in je reactie ook de link naar jouw favoriete eigen geschreven blogartikel plaatst, ga ik daar lezen en mijn reactie achterlaten! Gewoon omdat het werkt!

En nu?

Wil jij ook graag optimaal werken met het BlogRecept? Kom dan naar mijn BlogCafé. Dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers. Maar let op: dit is echt alleen voor types die snel en authentiek willen bloggen voor hun bedrijf! En die graag reacties willen op hun blog 🙂 Direct even aanmelden via deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Ik kijk uit naar je komst!

Leave your Legacy
Saskia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *