Ik volg mijn hart, want dat klopt…

Gelukkig nieuwjaar! Ik wens je alle goeds in 2016 en ik maak van de gelegenheid gebruik om je te vertellen dat ik 2016 begin zoals ik het hele jaar wil leven. Vanaf vandaag ga ik weer door het leven als Saskia van de Riet. Dit is de naam die mijn ouders mij gaven op de dag dat ik werd geboren. Deze naam is van mij en vanaf vandaag draag ik deze naam weer vol trots, vol bewustzijn en vol liefde. 29 jaar lang heb ik deze naam op de tweede plaats gezet, omdat ik in 1986 trouwde met de liefde van mijn leven. Deze liefde van mijn leven heeft na 29 jaar huwelijk afscheid genomen van mij. Het is voor mij dus een mooi moment om ook afscheid te nemen van de naam Steur.

BA-B1601_VolgJeHartWantDatKlopt

illustratie Sandysign http://www.sandysign.nl

Begrijp me niet verkeerd. Al deze 29 jaar heb ik de naam Steur met liefde, toewijding en met overgave gedragen. Het waren 29 prachtige jaren, vol liefde, avontuur, voor- en tegenspoed. Het heeft me drie prachtige kinderen opgeleverd waar ik zielsveel van hou en ik kijk zonder enige spijt, vol liefde en met grote dankbaarheid terug op al die jaren.

 
Mijn huwelijk heeft me veel gebracht. Toch was er uiteindelijk ook afstand, frustratie, angst en ergernis. Ik heb te lang gedacht dat ik alles moest dragen, accepteren en ondergaan. Zo werkt dat niet, heb ik geleerd. Met veel verdriet, ongeloof en pijn neem ik afscheid van Saskia Steur. Saskia 2.0 is aan de beurt, zij is waar ik mijn toekomst in zie. En ja, what’s in a name? Voor mij ben ik Saskia van de Riet, een vrouw met een rijk leven achter zich en een nog veel rijker leven voor zich.

Zoals ik in mijn laatste blogartikel van 2015 al schreef, wil ik volledige verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Voor alle aspecten van mijn leven. Ik heb in de tweede helft van 2015 veel belangrijke beslissingen genomen die in lijn zijn met mijn denken, voelen en doen. Dus ik kies er voor om het jaar 2016 te beginnen op de manier die ik het hele jaar wil leven: met liefde voor mezelf.

Dit geeft me focus, vertrouwen, energie en passie. Voor mij als mens, als vrouw en als moeder. Maar ook voor mij als ondernemer. Mijn persoonlijke grote levensdoel is “inspireren”. Dat kan alleen maar als ik mezelf durf te zijn, durf te geloven in mezelf en mezelf te durven laten zien. Vanuit mijn kracht, vanuit liefde voor mezelf en vanuit vertrouwen.

Ik stel nu mijn grenzen, ik heb focus, ik hou van mezelf. Ik ga voor mezelf en alleen dan, ja, alleen dan kan ik andere mensen, vrouwen, moeders en ondernemers inspireren. Ik volg mijn hart, want dat klopt.

heart
Nu, precies aan het begin van 2016 wens ik voor jou
dat je dit jaar kunt starten zoals je het hele jaar wil leven.
Vanuit jezelf. Vanuit je hart, want dat klopt!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *