Perfectionisme? Nog nooit van gehoord!


Er is altijd iets wat je remt, was het onderwerp van mijn vorige blogartikel. En wat kwamen daar mooie reacties op! Eén van die reacties kwam van Anneke en zij schreef: “Het lijkt mij ook een hele klus om 10 blogs te schrijven over 1 onderwerp”.Perfectionisme

Mijn antwoord daarop was dit:

“Dat vind ik een geweldige opmerking… daar ben je echt niet de enige in, die dat denkt… Het is alleen niet waar… en gelukkig maar! Neem gerust de proef op de som: kies 1 onderwerp en formuleer 10 verschillende vragen over dat onderwerp… dan weet je meteen dat je ook tien verschillende antwoorden kan opschrijven… en voilà: 10 blogs.

Dat is mijn oplossing. Dat wil zeggen, zo doe ik het. Wat jou in de weg kan zitten om dit eenvoudige concept daadwerkelijk vorm te geven noem ik voor het gemak even perfectionisme. Natuurlijk kun jij ook 10 vragen bedenken bij 1 onderwerp. En natuurlijk kun je door die vraag te beantwoorden ook een blogartikel schrijven. Maar dat perfectionisme-stemmetje gaat dan spreken. Misschien herken je er iets van:

  • Ja, maar dat worden vast geen tien interessante artikelen, toch?
  • Ja, maar dat is toch niet boeiend voor mijn klanten?
  • Ja, maar hoe vind ik diepgang en blijf ik toch kort en bondig?
  • Ja, maar als het zo simpel is, dan is het vast niet waardevol.
  • Ja, maar er wordt al zoveel geblogd, wie zit er nu op die van mij te wachten?

Perfectionisme, je innerlijke criticus, je stemmetje… wordt gevoed door angst. Angst, dat het niet goed genoeg is, angst dat het niet waardevol genoeg is… angst dat jij niet goed genoeg bent…

En geloof, me, ik weet er alles van. Had ik ook. Niet in een milde vorm, zelfs. En ook niet echt tijdelijk of zo… jaren zelfs…  Totdat ik het ging doen. Gewoon bloggen. Eén onderwerp per keer. En altijd maar weer vragen aan lezers, fans en klanten: wat zij wilden, wat ze lastig vonden, wat ze wilden bereiken met hun blog. Zo lang je klanten hebt die happy worden van wat jij voor ze doet, wat zij dankzij jou kunnen bereiken, dan heb je meer dan genoeg te bieden om ook waardevolle blogartikelen te schrijven.

Voor mij is dat tegenwoordig een eitje… 10 blogs schrijven over 1 onderwerp… Misschien voor jou ook. Misschien ook niet.

Waar het  mij om gaat is dit: ik wil zo ontzettend graag dat jij net zo gemakkelijk als ik 10 blogartikelen per onderwerp leert schrijven, dat ik het hier op mijn blog ga laten zien hoe ik het doe. Als je even terugleest kun je zien dat dit artikel een tweede blog is over wat je kan remmen… Het eerste artikel over wat je kan remmen noem ik in de eerste regel van dit artikel en kun je hier nog eens nalezen als je dat wil 🙂

Daarom nodig ik je van harte uit om hier één vraag in jouw reactie te stellen aan mij over iets wat jou remt een volgende stap in het bloggen te zetten, een vraag over iets wat jou tegenhoudt, of weerstand bij je oproept. Ik ga van al die vragen dan een blogartikel schrijven en publiceren… en ik zal die artikelen hier gaandeweg ook als link delen… om het te laten zien, om je te inspireren en aan te moedigen. Het kan echt! Jij kunt het ook, dat weet ik zeker. Neem je mijn uitnodiging aan? Dat zou ik heel cool vinden!


Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Wil jij graag boeiende blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd op een interessante manier voor jouw doelgroep schrijft ? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *