Ho, ho, ho… eens even

 

Ben je altijd aan het rennen en vliegen? Druk met je bedrijf, je klanten, je blog, je marketing, je financiën, je gezin, je partner… Of sta je wel eens stil? Zeg jij wel eens tegen jezelf: “Ho… eens even”?

Ik wil niet zeggen dat ik alles in balans heb, hoor. Ik heb zeker een verleden van rennen en vliegen, veel doen, weinig pauzes inlassen… Tegenwoordig gaat dat anders… ik krijg veel oefeningen in loslaten, pas op de plaats maken en zeggen tegen mezelf: ho… eens even.

Dat is in deze tijd van het jaar ook heel gepast. Want alleen als je even echt tot stilstand komt en terugkijkt, kun je zien wat er wel en niet heeft gewerkt in het afgelopen jaar. Alleen dan kun je ook bepalen wat je wil vermijden en wat je wil herhalen of starten.

Mijn ritueel van terugblikken en vooruitkijken heb ik begin december al gedaan. Ik deel hier graag met jou wat ik wel en niet wil doen in 2017, op basis van de lessen die ik in 2016 heb geleerd.

In 2017 stop ik met:

 • uitstellen
 • angst
 • de agenda van anderen volgen
 • mezelf onnodig klein houden
 • teksten redigeren
 • twijfelen
 • vertalen

In 2017 focus ik op:

 • mijn boek over bloggen
 • het jaarprogramma BlogMeesters
 • waarde bieden
 • vertrouwen
 • empowerment
 • vrouwelijke ondernemers
 • zichtbaarheid

Overzichtelijk is het dan ineens, hè? Samen vormen de lessen van 2017 een betrouwbare fundering voor alle moois en waardevols dat je wilt opbouwen in 2017. Zo simpel kan het zijn.

Nu is de beurt aan jou. Deel in jouw reactie waar jij jouw focus in 2017 op wil richten. Ik zou dat heel fijn vinden, omdat ik daar van leer, en omdat ik jou laserscherpe focus gun in het nieuwe jaar. Dat je van 2017 je beste jaar ooit kunt maken. Je beste blogartikelen ooit kunt schrijven. De beste connectie ooit met je lezers kunt maken. Wil je dat voor me doen?

 


Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Wil jij graag boeiende blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd op een interessante manier voor jouw doelgroep schrijft ? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia