Het mooiste cadeau van 2016

Twee dagen geleden ontving ik het mooiste cadeau dat ik in 2016 mocht ontvangen. Ik was tot tranen geroerd. Diep geraakt. Een cadeau dat niet met geld te kopen is. Een cadeau dat geen moeite heeft gekost. Een cadeau dat uniek is voor mij. Een cadeau waar ik mijn hele leven van kan blijven genieten. Ben je al nieuwsgierig wat dat cadeau was?

Ik zal je niet langer laten gissen: het was een stapel kaartjes waarop ondernemers waarmee ik in een periode van 7 jaar heb samengewerkt bij ondernemersevenementen hadden opgeschreven wat zij aan mij waarderen. Geschreven vanuit hun hart. Ontvangen in dankbaarheid. Om voor altijd te koesteren. Ik heb ze in een glazen pot gestopt, zodat ik op elk moment dat ik dat wil of nodig heb een liefdevolle boodschap kan lezen van iemand die mij ziet als waardevol mens. Wat een onbetaalbaar cadeau! Ook ik heb mijn cadeaus aan anderen opgeschreven en overhandigd. Het deed me beseffen hoe eenvoudig het is om onvoorwaardelijke erkenning en waardering te geven, liefdevol te vertellen wat iemand voor je betekent.

Ondernemen is leuk, inspirerend en gaaf. Het kan soms ook lastig, frustrerend en eenzaam zijn. Hoe fijn is het dan om te weten dat je wordt gewaardeerd. Dat je andere mensen inspireert, raakt en helpt. Dat is precies wat je met je bedrijf  en ook met je blog wil bereiken. Zo’n glazen pot met complimenten, waardering en erkenning is dan toch een prachtige verzameling tastbare bewijzen van waardering van al die mensen die iets waardevols in jou zien wat jij vaak niet beseft.

Hoe vaak zeg je eigenlijk tegen een ander dat je zijn moed waardeert, of geïnspireerd wordt door haar tomeloze energie, of je altijd welkom voelt door de warme ontvangst? Dat zouden we best vaker kunnen doen, toch?

Ondernemen doe je niet alleen. Elke ondernemer heeft een team achter zich. Laat die mensen in jouw team weten wat ze voor jou betekenen. Niet met een eindejaarsbonus, een kerstpakket of een fles wijn, maar met een handgeschreven blijk van waardering.

Om daad bij het woord te voegen, wil ik graag hier mijn blijk van waardering in openheid geven aan een aantal mensen die mij in 2016 enorm hebben gesteund, elk op hun eigen manier.

Sylvia de Goede
Ik waardeer jouw onvoorwaardelijke liefde, inzet en energie waarmee jij mij zelf laat inzien welke volgende stap ik in mijn groei als mens en als ondernemer kan zetten.

Erik Hofstra
Jouw inzicht en helderheid over processen en het menselijk functioneren die je met me deelt in onze buddygesprekken zijn voor mij een baken in de werkweek.

Marielle van der Vlies
Jij bent voor mij een inspirerend voorbeeld van een vrouwelijke ondernemer die passie en implementeren samensmelt tot een succesformule en ik voel veel dankbaarheid voor onze samenwerking.

Dit zijn drie mensen die ik beschouw als belangrijke teamleden voor mijn bedrijf. Zonder mijn team kan ik niet ondernemen, groeien en bloeien. Het is heerlijk om me gedragen te voelen door die mensen.

Waar ik nu nieuwsgierig naar ben, is aan wie jij graag zo’n cadeau wil geven. Wie verdient jouw blijk van waardering voor zijn of haar bijdrage aan jouw ondernemerschap in 2016?
Deel in je reactie (al dan niet anoniem) waarvoor jij je teamleden zou willen erkennen.

 


Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Wil jij graag boeiende blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd op een interessante manier voor jouw doelgroep schrijft ? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia