Bijdragen is belangrijk

Het laatste blogartikel van het jaar schrijf ik graag over een onderwerp dat mij na aan het hart ligt. Zo sluit ik 2016 af met hoe ik wil bijdragen aan een betere wereld. Hoe ik dat in 2016 heb gedaan en hoe ik dat in 2017 wil doen. Bijdragen is namelijk belangrijk.

Als ondernemer heb je zelf te kiezen hoe je wil bijdragen aan een betere wereld. Dat vind ik heel mooi en ik deel daarom graag iets over hoe ik dat doe. Ik heb aan het begin dit jaar besloten dat ik meer waard ben voor mezelf en voor de mensen om mij heen als ik fit en energiek ben en positief in het leven sta. De weg die ik ben ingeslagen is om wandelen een belangrijk onderdeel van mijn leven te maken. Wandelen vind ik fijn. Van wandelen word in rustig in mijn hoofd en krijg ik creatieve ideeën. Van wandelen krijg ik energie en een betere conditie. Dit ben ik gaan combineren met een challenge voor mezelf: ik wilde zoveel mogelijk kilometers gaan lopen. Bovenaan mijn bucketlist staat namelijk het lopen van de camino naar Santiago de Compostella… Daar mag nog even een tijdje voor oefenen 😉

Door deze keuze kwam een mooie kans op mijn pad: er diende zich een sponsor aan die mijn gewandelde kilometers wilde ondersteunen met een financiële bijdrage voor een stichting die ik een warm hart toedraag: de stichting Durlstone. Dat heeft mij op het idee gebracht om als ondernemer structureel een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Durlstone is voor mij een hele logische keus. Deze stichting zet zich in voor de armste kinderen in Zimbabwe:

De Durlstone Foundation staat voor goed
basisonderwijs in een veilige en kindvriendelijke
omgeving. De kinderen van Durlstone School
zijn afkomstig uit de armste families van het platteland
in Zimbabwe. Met negen jaar basisonderwijs hebben
deze kinderen een kans zich aan de armoede te
ontworstelen en te bouwen aan een betere toekomst
voor zichzelf en hun familie.

 

Een rode draad in mijn leven is het delen van kennis, het helpen van mensen iets te leren op een manier waarmee zij in hun kracht worden gezet. Dat is waarom Durlstone past bij mij en mijn bedrijf.

Bijdragen is zo belangrijk, omdat het maar al te makkelijk is in de waan van de dag te onderschatten of te vergeten hoeveel jij te bieden hebt aan anderen. Ik ben me graag bewust dat ik iets belangrijks heb bij te dragen. Het voelt voor mij als morele verplichting en innerlijke wens. Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig om te geven, uit liefde voor de medemens, en kinderen die onder kansarme omstandigheden worden geboren een helpende hand te bieden. Daarom steun ik deze stichting. Gewoon omdat het kan.

Ergens in 2016 ben ik van het idee afgestapt dat ik elk jaar een ander goed doel zou moeten steunen: ik heb mijn hart verbonden aan Durlstone en ik ga meer manieren vinden deze kinderen te helpen aan een betere toekomst. De eerste stap is dit blogartikel. De rest laat ik zich ontvouwen in 2017.

Zou hij het ook niet fijn vinden om een goed doel te steunen? Gewoon omdat het kan? Gewoon omdat jij het belangrijk vindt je te verbinden aan een initiatief waar je helemaal achter kan en wil staan?

Ik lees heel graag welk goed doel jij het liefst wil steunen, of dat misschien ook al doet. Wil je dat hier met me delen? In jouw reactie op dit blog? Dat zou ik heel cool vinden. Zo maken we samen het verschil in 2017, elk op onze eigen manier.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Wil jij graag boeiende blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd op een interessante manier voor jouw doelgroep schrijft ? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *