Je beste jaar ooit, waar slaat dat op?!

 

Zes jaar geleden is het. Dat ik voor het eerst iemand hoorde zeggen dat ik mijn beste jaar ooit kon beleven. Ik weet nog heel goed hoe ik toen dacht:

  • Dat wil ik.
  • Dat klinkt magisch.
  • Ik ga voor mijn beste jaar ooit.

Magisch is daarin een eufemisme voor ongelooflijk.beste jaar ooit
Ik dacht toen namelijk ook andere dingen, zoals

  • Ja, klinkt leuk, maar hoe doe ik dat?
  • Dat kan toch maar 1 keer…?
    Dat is voor mij toch niet weggelegd?
  • Waar slaat dat op? Hoezo, beste jaar ooit, is het leven daarna over of zo? Moet ik 1 jaar pieken om daar vervolgens dan de rest van mijn leven de vruchten van te plukken?
  • Pffff, het leek me magisch EN mission impossible… waar ik me van tevoren al behoorlijk onder druk voelde staan.

Toch ben ik het aangegaan. Het bleef namelijk magisch klinken en het bleek ook magisch te zijn. Magisch in de zin van bevrijdend, verrassend en ongelooflijk empowering.

Je stelt waarschijnlijk – net als ik – elk jaar doelen voor jezelf. (En laten we dat nooit meer ‘goede voornemens’ noemen…) Misschien stel je ook wel vaker in een jaar doelen, per kwartaal, per maand of misschien zelfs elke dag. Doelen stellen is gaaf, nodig en zinvol. Toch haal je al die doelen niet. Sommige wel, sommige niet, en andere vergeet je misschien wel helemaal. Ik weet daar alles van: ik heb een heel scala aan doelen de revue zien passeren in mijn leven. Grote doelen, kleine doelen, persoonlijke doelen, levensdoelen, zakelijke doelen, foute doelen, slimme doelen, gemiste doelen, belachelijke doelen, gave doelen en ook zelfs de in-een-mum-van-tijd-behaalde doelen 🙂

Je beste jaar ooit gaat oppervlakkig gezien ook over doelen. Doelen die je wil bereiken. Ik heb echter ontdekt dat het veelomvattender is dan dat. Je beste jaar ooit is niet dat ene jaar dat er met kop en schouders boven uit steekt als je hoge leeftijd terugkijkt op je leven… Nee! Je beste jaar ooit is dit jaar, dat je wil leven en ervaren als je het jaar dat beter is dan voorgaande jaren, en daarmee het beste jaar voor nu. Waarin jij jezelf het beste gunt dat je nu kunt volbrengen. Nu komt het magische: er ligt geen druk op. Je kunt dit elk jaar weer opnieuw doen. Elk jaar maak je iets mooiers van je leven, je relaties, je gezondheid, je bedrijf en jezelf. Geen druk. Wel magie. Magie maak je zelf.

Toen ik vorige week schreef dat ik van dit jaar mijn beste jaar ooit wilde maken, was dit wat ik voor ogen had. En ik mag wel zeggen dat ik goed op weg ben: ik kijk terug op mijn beste week ooit. En het is pas 10 januari !!!

MAAR, om even terug te komen op de titel… Waar je beste jaar ooit op slaat, is dat JIJ jezelf mag trakteren op nieuwe uitdagingen, mooie plannen, avontuurlijke acties waarmee jij JOUW klanten kan inspireren. Hoe cool is dat?

Waar ik mezelf op ga trakteren deze zomer is 2 maanden door Europa reizen EN een aantal vrouwelijke ondernemers de kans geven om een VIP-traject met mij te doen in de vorm van 3 of 5 dagen meereizen waarbij ik zorg dat je dan in die 3 of 5 dagen acht gave, inspirerende, coole blogartikelen met mij schrijven. Helemaal compleet en af, zodat ze meteen kunnen worden ingeladen… en je dan voor weken en weken klaar bent voor je blogs… Lijkt het je wat? Ik sta te trappelen!

De vraag is of jij een blog durft te schrijven met waar jij jezelf op gaat trakteren om van dit jaar je beste jaar ooit te maken? Wil je met me delen in je reactie wat jouw magische plannen zijn voor dit jaar? In ruil voor jouw reactie, ontvang jij meteen mijn lijstje van mijn magische plannen voor 2017. Deal? Laten we elkaar inspireren met elkaars magische plannen!

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Wil jij graag boeiende blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd op een interessante manier voor jouw doelgroep schrijft ? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *