Bah, weer geen inspiratie

Hoe leuk is bloggen zonder inspiratie? Niet echt leuk. En dat is jammer, want bloggen is namelijk super leuk. Voor mij is dat zeker zo. En dat gevoel gun ik jou ook!

Waarom is het soms zo frustrerend?

inspiratieBloggen is soms of vaak een bron van frustratie voor je. Niet omdat je niet wil bloggen. Niet omdat je denkt dat je het niet kunt. Nee, daar schort het niet aan, het is vooral frustrerend, omdat het er niet van komt. Je maakt plannen om te bloggen, je hebt een lijst met onderwerpen voor je blog. Je durft best te schrijven, en ook te publiceren en je weet dat boordevol ideeën zit over hoe jij je als expert met je blogartikelen profileert. Je weet ook wat je klanten nodig hebben en waar jij ze mee kan helpen. En toch ontbreekt het je aan inspiratie…

Hoe zit dat met die inspiratie?

Waar zit het hem nou precies in? Je hebt er geen enkele moeite mee om face to face te vertellen wat je doet, hoe je je klanten helpt, tips te geven aan je doelgroep… en toch… die inspiratie ontbreekt. En dat is zo vervelend. Dat voelt zo ongemakkelijk. Dat levert zoveel frustratie op, dat je er moedeloos van wordt. Dat je geen puf hebt om te starten, dat je je onder druk voelt staan als de week weer bijna om is, en dat volgende blogartikel weer geproduceerd moet worden. Al dat moeten… dat voelt niet fijn en dooft onmiddellijke alle ontluikende inspiratie.

Wat is de oplossing?

De oplossing is zo simpel dat je het bijna niet kan geloven… de oplossing is wat ik de BlogMachine noem: gewoon aanzetten die machine. Je hebt namelijk helemaal geen inspiratie nodig. Wat je BlogMachine nodig heeft is tijd, stilte en aandacht die je afblokt in je agenda. Elke week op dezelfde dag 1 uur afblokken in je agenda. Alle afleiders zet je uit, schakel je uit, of sluit je buiten. Kinderen, huisdieren, honger, muziek, browsers, facebook, telefoon, alles. En in dat uur schrijf je je blogartikel, zet een mailtje klaar voor je lijst van fans, lezers en klanten, plaatst je tekst met een gave afbeelding op je blogpagina en dan vertel je wie het weten wil dat jouw nieuwste blogartikel online staat. En dat je het fijn vindt om daar reacties op te krijgen. Daarna kun je genieten van de impact die je met je blogartikel maakt, kun je de rest van de week lekker werken voor je klanten en aan je bedrijf. Tot de volgende week. Dan zet je de BlogMachine weer een uurtje aan.

Geen zin in, elke week werken aan je blog?

Het kan ook anders: je kunt eens per maand een dagdeel afblokken in je agenda. Dat zet je jouw BlogMachine aan en schrijf je vier artikelen op rij. Ben je voor een hele maand in één keer klaar.

Vergeet dus de inspiratie en gebruik je BlogMachine: soepel, vertrouwd en effectief.

Ik wil dus wel graag weten hoe het zit met jouw BlogMachine? Laat jij die draaien op een vaste dag in de week? Schrijf jij elk blog apart of in een reeks? Of heb je daar hulp bij nodig? Laat me het weten in jouw reactie hieronder. Ik waardeer je reactie altijd, en ik beantwoord die ook. Zinvol voor mij, voor jou en ook voor andere lezers van mijn blog.

Uitnodiging voor gratis implementatiesessie

Wil jij graag je blogs schrijven met het BlogRecept waarmee je altijd waardevolle content kunt delen via sociale media? En zou je ook in 15 minuten 20 nieuwe onderwerpen willen voor jouw blog? Dan nodig ik je van harte uit in het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Leave your Legacy
Saskia

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *