Wat is jouw allerbeste blogremmer?

 

Ik weet heel zeker dat je het herkent. Elke ondernemer met een blog maakt dit mee. Ik ook. Dus ga ik iets met je delen wat ik zelf onlangs heb meegemaakt. De allerbeste smoes om geen blog te kunnen schrijven. De allerbeste blogremmer die je maar kunt bedenken. Van die dingen die gebeuren die je ervan weerhouden om je wekelijkse blogartikel te skippen? Heb jij dat wel eens? Lees van vooral verder…

Morgen is de dag waarop jij je wekelijkse blogartikel publiceert. En ineens denk je, f*ck, ik heb nog geen artikel klaar staan. En er is zoveel gebeurd afgelopen week. Dat heb ik de hele tijd voor me uit moeten schuiven, dat ik nu ineens onder veel druk, in de gierende haast en zonder inspiratie een blogartikel uit mijn toetsenbord moet persen. Hoe ga ik dat doen?

Nou, ik weet er alles van, kan ik je vertellen. Ja, ik heb een voorraad… maar ineens lijkt niets van die voorraad goed genoeg. Actueel genoeg. Geschikt genoeg. Een voorraad is prachtig. Behalve voor die ene week. Zoals voor mij de afgelopen week.

BA-B1610_Maxx&MyraEn wat was er dan allemaal vorige week, bij mij? Dat ik toch nog de avond voor het publiceren van mijn blog niets geschikt vind en morgen toch een relevant blogartikel wil publiceren. Nou, dat doe ik met veel plezier uit de doeken. Met veel passie en plezier deel ik hier met jou mijn lijst van blogremmers. Want dat is hoe ik al die smoezen, aanleidingen en gebeurtenissen noem die mij ervan weerhouden om mijn blogartikel volgens mijn schema te schrijven. Dus hier komt het: mijn lijst van blogremmers:

 

 • de drie artikelen die klaar staan zijn niet actueel
 • de ontwikkelingen in mijn scheiding raken mij
 • ik besef dat ik mezelf tekort doe
 • mijn zoon heeft door migraine 4 dagen school gemist
 • mijn klanten willen sneller feedback dan ik ze dat kan geven
 • dankzij de staking van buschauffeurs heb ik ruim een uur in de file gestaan
 • ik maak me zorgen over mijn komende verhuizing deze zomer
 • ik kom te laat bij een sessie waar ik voor één van mijn klanten aanwezig zou zijn
 • mijn zoon ligt met hoge koorts op bed, en mist zo de start van zijn toetsweek
 • ik ben te laat naar bed gegaan, afgelopen nacht, en heb nu slaaptekort
 • mijn zoon gaat geen van zijn eindexamens halen en heeft hier verdriet over
 • ik geef mijn dochter een preek en bedenk me later dat dit over mijn eigen tekortkomingen ging, niet over de hare
 • ik voel me onder druk staan om ons huis met hoge hypotheek te verkopen
 • en tot overmaat van ramp krijg ik een telefoontje van mijn buurvrouw, onderweg naar een implementatiesessie, 125 km van huis, dat de konijnen van mijn dochter zijn ontsnapt…

Redenen genoeg om mijn blogartikel morgen niet te kunnen publiceren. Vind je ook niet?

FOUT… Ja, zo op het eerste oog valide redenen. Maar in essentie zijn dit blogremmers. Redenen die je ‘gebruikt’ om niet in actie te komen. Om jezelf te onbewust te saboteren. Om jezelf een hele goede reden te geven om je blogartikel niet te schrijven. Kortom: iets dat je remt. En dat noem ik blogremmers. Niets menselijks is mij vreemd. En jou vast ook niet. Dat het voorkomt, is menselijk. Dat je het accepteert is niet zo handig, omdat dit je in je succes belemmert. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. Daarom deel ik dit openhartig. Zodat jij het herkent. Zodat jij er iets aan doet. Zodat jij het – net als ik tegenwoordig herkent voor wat het is: een blogremmer. Zodat jij dit – net als ik – niet meer accepteert van jezelf. Dat is dus meteen ook te oplossing. Herkennen, erkennen en niet meer accepteren. Gewoon dat blog schrijven. Hier en nu.

Dus? Als ik het kan… kan jij het ook. Herkennen, erkennen en doen. Schrijf dus je blog over wat er nu actueel is. Voor jou en daarmee ook voor je lezers.

Wat ik nu zo fijn zou vinden is als jij in een reactie op dit bericht jouw allerbelangrijkste blogremmer deelt. Vertel wat jou remt. Want door het te delen, erken je het. En daar gaat een bezwerende werking van uit. Echt. Geloof me. En als bonus zal ik je vertellen of ik jouw blogremmer herken. En hoe ik daarmee heb afgerekend.

. . . . .    ~ ~ ~ ~ ~ ~   * * * * *  ~ ~ ~  * * * * *  ~ ~ ~  * * * * *   ~ ~ ~ ~ ~ ~   . . . . .

Gratis implementatiesessie

En ben je nu helder over wat je lezers willen? En zou je met die helderheid het BlogRecept willen gebruiken voor krachtige onderwerpen en blogartikelen met impact?  …. kom dan aanstaande donderdag naar het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Ik kijk uit naar je komst!

Leave your Legacy
Saskia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *