Een magische werkweek

Ik kijk terug op een magische werkweek. Een week vol cadeaus die ogenschijnlijk uit de lucht kwamen vallen. Cadeaus zoals:

  • tientallen contactverzoeken via Linkedin door beelddenkers
  • uitnodigingen van drie uitgeverijen voor een verkennend gesprek
  • essentiële informatie waarmee ik dyslectische ondernemers nog veel beter kan ondersteunen
  • doorverwijzingen uit mijn warme netwerk naar creatieve ondernemers die hun boek willen schrijven
  • praktische tips voor het verbeteren van online leesbaarheid
  • nieuwe samenwerkingen met bestaande relaties

Wat maakt dit magisch?

Dit is magisch, omdat het mij moeiteloos toeviel. Dat is lang niet altijd zo geweest. Hoe prachtig is het dan wat dit betekent? Voor mij, voor mijn klanten en, belangrijker nog, wat mijn klanten weer voor hun klanten kunnen betekenen! Dit is de zuivere kracht van pay it forward.

De beslissende keus

Terugkijkend heeft één keus alle magie in beweging gezet. Net zoals één vallende dominosteen een lange rij dominostenen laat bewegen. Die keus was me te richten op het ondersteunen van beelddenkers. Ondernemers die gehinderd worden door woordblindheid en worstelen met tekst. Gemakkelijk was het voor mij niet om deze keus te maken. Ik zie nu wel dat dankzij mijn keus dit helder te formuleren en naar buiten te brengen die eerste dominosteen in beweging is gekomen op een manier die ik niet had kunnen bevroeden.

Hoe de puzzelstukjes op zijn plaats vallen

Ik heb geleerd dat door te doen, ik het ervaar. Het is die ervaring die me omverblies: ik zag ineens hoe ik mijn hele leven al omgeven ben door dyslectische mensen en hoe ik ze regelmatig al hielp, al was dat onbewust. Het duidelijkste voorbeeld voor mij dateert uit mijn studententijd: één medeleerling heeft – naar eigen zeggen – haar hts-diploma gehaald dankzij mijn aantekeningen. Ik vond die eer toen te groot. Ik zag het wel, maar besefte het niet. Bizar gewoon en tegelijkertijd zo fijn dat de puzzelstukjes nu op zijn plaats zijn gevallen.

De ervaring maakt het verschil

Juist door de ervaring die zich aanbood na mijn keus ben ik veel wijzer geworden en voel ik diep geluk en rijkdom. Ik voel diepe dankbaarheid voor hoeveel ik kan betekenen voor anderen, op een manier waarop ik met veel blijdschap, energie en liefde kan geven wat ik onuitputtelijk kan blijven geven.

Alles draait om de match

Het gaat om de match, om het liefdevolle en verwachtingsvrije contact van mens tot mens. Er is geen verschil in wie ik ben in mijn verschillende rollen in het leven. Of ik nu moeder, vriendin, klant of zakenrelatie ben: waar het om gaat is dat ik geef vanuit wie ik werkelijk ben en altijd bereid ben me in te leven en in te zetten voor wat mijn klanten van mij nodig hebben.

Eén van mijn dyslectische klanten heeft dit treffend verwoord:

“Vorige week was ik ervan overtuigd dat wat ik tot dusver geschreven had aan mijn boek niet goed genoeg was. Ik vond de waarde niet goed genoeg om er een boek over te schrijven. Ik nam het besluit te stoppen. Een dag later kwam Saskia met de opmerking dat ik velen te kort doe als ik niet mijn kennis op schrijf en mijn boek uit breng.”

“Het was niet het inzicht dat ze me wilde geven, maar de steun die ze me gaf: ze liet me voelen dat ik een missie had te volbrengen en dat ik er niet alleen voor sta. Dat ze me rugdekking geeft, hoe het ook zij. Mijn dankbaarheid is groot, zij maakt het verschil waardoor ik hoe dan ook mijn boek eind dit jaar ga uit brengen.”

Liever luisteren dan lezen?

Dat kan ik me goed voorstellen. Daarom heb ik dit blog ingesproken. De luistertijd is 04.11 minuten.

 

Hier is de audio ook in het Engels met een luistertijd van  04:57 minuten.

 

~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ ~ . _ . ~ 

 

 

 

 

 

Wil jij je boek schrijven?
Ben jij een ondernemer en beelddenker of wordt je gehinderd door woordblindheid? Dan laat ik je graag de schrijver in jezelf ontdekken. Zodat jij jouw wens om je boek te schrijven ook daadwerkelijk uit laat komen. Kom kennismaken!

Je kunt ook mijn Telegram-kanaal volgen: https://t.me/saskiavanderiet

Live, Love & Leave your Legacy
Saskia
xx