Geloof is alles!

Geloof is echt alles. Geloof in jezelf, geloof in je business. Geloof in je blog. Geloof brengt je daar waar je wil zijn, daar waar je gelooft dat je kunt komen. Zo werkt het met alles in het leven. Gewoon omdat je mens bent, en je geest zo werkt. Wanneer jij gelooft dat iets kan, dan kan het ook. Geloof jij werkelijk dat het zo simpel is?

Ik wel. Ik ben namelijk tot de conclusie gekomen dat
alles in mijn leven waar ik echt in geloofde, ook daadwerkelijk is uitgekomen. Nu ik terugkijk naar veel van die dingen waar ik zelf echt in geloofde, besef ik pas dat het zo echt werkt.

“Hoe kan dat?”

BA-B1623_geloofDat vraag jij je misschien ook af. Is dat niet wat simpel? Ja, het is inderdaad zo simpel. Neem nu mijn blog als voorbeeld. Ik blog al jaren voor mijn bedrijf en dat levert me heel veel op. Zoals nieuwe klanten, veel onderwerpen voor nieuw blogs, belangrijke informatie van mijn lezers, zichtbaarheid, expertstatus, artikelen die ik heb gebruikt om een e-book te schrijven. Hier geloofde ik ook heilig in. Lange tijd echter, geloofde ik niet echt dat ik veel reacties kon krijgen. Ik vond dat lastig. Ongrijpbaar. Spannend. Kortom: ik geloofde er niet echt in… Misschien klinkt dit je wel bekend in de oren…

Gelukkig heb ik ontdekt wat de kracht van geloof is, ook voor mijn blog. De eerste stap was dat ik de signalen begon te herkennen die mij afhielden van het geloof in mijn blog, in het geloof dat ik veel reacties kon krijgen. Ik noem die nu mijn je-gelooft-het-niet-signalen.

Herken jij één of meer van onderstaande je-gelooft-het-niet-signalen?

 1. Mijn doelgroep reageert niet graag via sociale media
 2. Ik krijg nooit zoveel reacties op mijn blog
 3. Ik blog over een gevoelig onderwerp, dus dan reageert men niet zo snel
 4. Er zijn zoveel experts op mijn vakgebied, wat kan ik nog toevoegen?
 5. Wie zit er nu te wachten op mijn kennis?
 6. Ik kan niet goed schrijven.
 7. Ik durf mezelf niet zo zichtbaar op te stellen.
 8. Ik hou zelf helemaal niet van blogs lezen, dus waarom zouden anderen mijn blog willen lezen?
 9. Zelf reageer ik niet vaak op een blog van een ander; de meeste mensen doen dat ook niet
 10. Mijn klanten zitten echt niet te wachten op mijn blogartikelen
 11. Mijn klanten hebben geen problemen
 12. Niemand zit te wachten op nog meer blogs
 13. Mijn schrijfstijl is niet zo goed
 14. Ik ben dyslectisch, dus ik kan niet bloggen
 15. Vertellen dat ik ergens heel goed in ben, vind ik spannend

Hoeveel van deze je-gelooft-het-niet-signalen herken jij zelf? En wat zegt dat nu eigenlijk? Dit zegt eigenlijk maar één ding: dat er iets is dat je nog niet gelooft. En het is heel goed om te weten wat je nog niet gelooft, omdat je er dan iets aan kunt doen. Zoals ik dat ook heb gedaan. Laat me even opsommen hoe jij – net als ik – om kunt gaan wat je nog niet gelooft over iets dat je met je blog wel heel graag wil bereiken:

 1. Ontdek wat je-gelooft-het-niet-signalen zijn en schrijf die op
 2. Besef dat je geest en je gedachten te sturen zijn, door jou!
 3. Besef dat wanneer je denkt en gelooft dat je iets niet kan, dat jouw gedachten en je onderbewustzijn er alles aan zal doen om te bewijzen dat het niet kan…
 4. Besef dat wanneer je denkt en gelooft dat je iets wel kan, dat jouw gedachten en je onderbewustzijn er alles aan gaat doen om een oplossing te vinden, zodat je bereiken kan wat je wil bereiken.
 5. Vertrouw op het geloof dat het wel kan, en je zult zien dat je dan dingen gaat bedenken, inzetten, doen die het resultaat opleveren dat je voor ogen hebt!

 

En geloof je dit nog niet? Neem dan eens de proef op de som.

Stel jezelf de vraag: “Geloof jij dat je elke week 30 reacties op je blog kunt krijgen?”

En schrijf dan eens voor jezelf op welke antwoorden er in je opkomen?
Je hebt dan jouw eigen lijst met je-gelooft-het-niet-signalen …
Doe jezelf dan een plezier: probeer even echt totaal te geloven dat je wel elke week 30 reacties op je blog kunt krijgen. En schrijf dan op wat jij allemaal kunt doen om die 30 reacties te gaan krijgen. Zie je wel? Ineens heb je een rijtje oplossingen!

 

Ik ben nu wel heel nieuwsgierig wat jij hiervan vindt. Wat is jouw top 3 van je-gelooft-het-niet-signalen? Wil je die hier delen in jouw reactie? Dat zou ik super cool vinden, want dan geloof ik zeker dat jij de oplossing gaat vinden 🙂

 

Gratis implementatiesessie

Geloof jij dat je altijd goede blogartikelen kunt schrijven? En zou je met het BlogRecept snel en authentiek goed converteerbare blogartikelen willen schrijven?  …. kom dan naar het BlogCafé – dit is een gratis implementatiesessie voor ondernemers die willen bloggen met impact. Klik om je direct aan te melden op deze link: https://saskiavanderiet.nl/blogcafe/

Ik kijk uit naar je komst!

Leave your Legacy
Saskia