Bloggen met plezier, hoe doe je dat?

 

Bloggen doe je omdat je dat wil en bloggen is leuk. Maar blijft dat ook zo? Kun je die bloglol vasthouden? Ken je dat gevoel dat je met tegenzin aan je werkdag begint, omdat er een nog ongeschreven blogartikel ligt te wachten op jou? Dat je eerste kopje koffie je niet de energie brengt om dat artikel even snel te schrijven? Dat je bloggen ineens niet meer zo leuk vindt? Is de lol er een beetje af?

Dan ben je hier op de juiste plek! Hoog tijd voor ideeën en tips die het bloggen weer leuk maken. En ik nodig je alvast van harte uit om jouw ideeën en suggesties met ons te delen onderaan dit blog!plezier

Schrijf een humoristisch blog – Je hebt vast wel eens iets grappigs meegemaakt dat met je beroep of bedrijf heeft te maken? Daar kun je snel een luchtig artikel over schrijven. Ik zou dat zelf bijvoorbeeld kunnen doen over een geintje dat ik heb uitgehaald met iemand die anders denkt dan ik over vrouwen in de bouw. En jij hebt vast ook wel eens iemand bij de neus genomen, iets grappigs meegemaakt, gehoord of gezien. Maak er iets leuks van! Mensen lezen maar al te graag iets waar ze om kunnen lachen.

Geef jezelf een dagje vrij – Tegenzin kan je ook lekker wegwerken met een dagje voor jezelf. Gun jezelf een adempauze, een dagje in de natuur of heerlijk genieten van een goed boek. Als er even niets hoeft, komt er ruimte voor goede ideeën en plezier in dingen.

Lees blogs van anderen met een humoristische of inspirerende twist – Geen idee hoe je humoristisch schrijft? Lees dan andermans blogs waar humor in zit, of waar je door geïnspireerd raakt. Tik eenvoudig de woorden “grappig blog” in Google in en de leuke blogs liggen voor het oprapen. Voor je het weet zit je weer lachend aan je eigen blog te schrijven.

bloglol

 

 

 

 

 

Nodig een gastblogger uit voor jouw blog – Geef jezelf wat ruimte en vraag een aantal andere bloggers om een gastblog te schrijven voor jouw blog. Zoek bloggers die voor jouw lezerspubliek iets kunnen aanvullen en relax: anderen doen nu het werk voor jou! Leuk of leuk?

Start een prijsvraag of een wedstrijd op je blog – Tijd voor een feestje voor je lezers. Zoek een idee dat past bij jouw blogthema. Je kunt vragen om de beste moppen, de mooiste ervaring binnen jouw thema, de leukste blogsite, de meest inspirerende film op youtube, het favoriete boek. Maak er iets moois van. En koppel er een prijs aan. Een gratis coachingsessie, een boek, een lunch met jou, iets wat past bij jou en jouw lezers.

En: terwijl je één of meerdere van deze tips volgt, bedenk dan dat als je een voorraadje van blogs aanlegt, je eigenlijk nooit het plezier in bloggen verliest. Bloggen is gewoon leuk!

  • Heb je hier iets aan gehad?
  • Wat is jouw favoriete optie?

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat jij nou echt leuk vind aan bloggen…
Vertel het in je reactie en laat mijn lezers en mij even meegenieten!

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Ik wil jou graag vertellen wat ik weet over bloggen. Kom naar het BlogCafé en leer je blogs schrijven op een leuke en snelle manier.  Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je jouw bedrijf met bloggen een betekenisvolle boost geeft.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Wil jij mij helpen?

Ik ben genomineerd als spreker voor TheNextWomen Summit 2017. Daar wil ik natuurlijk heel graag spreken, dus als jij daar ook in gelooft: stem dan op mij!
Stemmen kan hier: http://bit.ly/stem_jij_op_mij_als_spreker 

Leave your Legacy
Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *