Twijfel jij aan de waarde van jouw teksten?

Twijfel jij aan de waarde van jouw teksten? Dan ben je geen uitzondering. Dat geef ik je op een briefje. Mensen gaan nu eenmaal anders om met wat ze zeggen dan met wat ze schrijven. Ik wil je meteen verlossen van die twijfel. Lees je mee?Liever luisteren dan lezen? Deze audio duurt zo’n vier minuten.

 

Wat als je twijfelt of jouw tekst waarde heeft?

Wat bijzonder is aan ons mensen, is dat wij anders omgaan met wat we zeggen dan met wat we schrijven. Als iemand jou vraagt wat de waarde is van wat je doet voor je klanten, dan aarzel je niet. Je hoeft dan niet eens na te denken. Je geeft gewoon antwoord op die vraag, zonder omhaal, twijfel of denktijd. Maar zou je diezelfde vraag beantwoorden in geschreven tekst, dan voel je ineens enorme belemmeringen. Denk nu niet dat ik die nooit heb gehad: voor mij gold jarenlang hetzelfde. Het is heel menselijk. Alleen is het wel zo, dat dit je weerhoudt van iets dan superbelangrijk is.

Wat is het resultaat van je twijfel of je tekst waarde heeft?

Je twijfel betekent dat jouw innerlijke criticus aan het woord is. Die je niet aan het woord laat wanneer je in gesprek bent met anderen. Het gevolg van de twijfel over de waarde van je geschreven teksten is één van twee keuzes: je schrijft niet of je schrijft met de stem des twijfels. Geen van deze keuzes dient jou noch je huidige en toekomstige klanten. Erger nog, je doet hen tekort, en je doet zeer zeker jezelf tekort. Terwijl je met het schrijven van je teksten voor je bedrijf zowel je toekomstige klanten als jezelf een groot cadeau zou geven.

Hoe kun je erop vertrouwen dat je tekst waarde heeft?

Als je zou weten hoe je kunt schrijven zoals je in een gesprek spreekt over je werk, dan is er geen twijfel over de waarde van je tekst. We hebben geleerd op school en tijdens onze opleiding dat we wordt afgerekend op wat we schrijven. Ik, net zo goed als jij, heb daar meer dan voldoende ervaring mee. Toch klopt daar niks van, zolang je maar ontdekt hoe je intuïtief kan schrijven. Want met je intuïtie is niets mis. Daar kun je altijd op vertrouwen.

Laat daar nu precies de waarde van mijn werk liggen. Ik laat je de schrijver in jezelf ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen. Er is geen twijfel aan de waarde die je hebt te bieden. Er is een schakel die mist in hoe je dat in het geschreven woord kan overbrengen. En hoe je dat oplost, is iets wat ik je maar al te graag laat ervaren.

Kom het zelf ervaren op de schrijfdag.
Je krijgt daar gegarandeerd geen spijt van! 

Deel dit vooral ook met de connecties in jouw warme kring. Wie weet hoe blij je ze daarmee maakt?

Ik wens je veel schrijfplezier!

 

 

PS – Heb jij al gehoord van de 6 P’s van het schrijven?
Zes P’s geven je inzicht in de keus welke P’s je zelfstandig doet en welke met P’s met iemand samen. Lijkt dit je wat? Vraag ze hier kosteloos aan!